Corona

Superspreder arrestert i norsk ferieparadis

Over 20 personer er smittet på Mallorca, etter at én person gikk på jobb og trening med symptomer.

SMITTE: Før han gikk med på å teste seg, hadde mannen på Mallorca rukket å smitte 22 mennesker. Foto: Shutterstock / NTB
SMITTE: Før han gikk med på å teste seg, hadde mannen på Mallorca rukket å smitte 22 mennesker. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann er pågrepet på Mallorca, etter å ha smittet 22 andre mennesker med corona, skriver The Guardian. Mannen er mistenkt for å ha gått på jobb og treningssenter til tross for at han hadde symptomer, opplyser politiet.

Etterforskningen ble igangsatt i slutten av januar etter et utbrudd i byen Manacor, øst på den spanske øya.

Ifølge avisa var det få dager før utbruddet at mannen begynte å vise symptomer på coronasmitte. Til tross for at kollegene uttrykte bekymring over mannens sykdomsutvikling, nektet han å gå hjem. Det skulle vise seg å ha vært en tabbe.

Hostet på kolleger

Politiet opplyser at den pågrepne mannen periodevis hadde 40 i feber og til slutt insisterte ledelsen og de andre ansatte på at han forlot arbeidsplassen på grunn av sykdom. Mannen skal likevel ha fortsatt å ha ignorere samtlige av dem, og gikk i stedet rundt på arbeidsplassen mens han tok av seg munnbindet når han hostet og spøkefullt sa at han skulle smitte de andre med corona.

På slutten av arbeidsdagen gikk han til slutt med på å teste seg for corona. Da resultatet kom, var det som fryktet positivt. Da var allerede fem av de ansatte smittet, og viruset hadde spredt seg videre.

ADVARER: Talsmannen for aktivistgruppa Tot Inclòs i Mallorca kommer med en klar beskjed til norske turister. Video: Ingrid Cogorno / Foto: Anita Arntzen Vis mer

Spredte seg raskt

Supersprederen hadde i mellomtida også rukket å besøke et treningssenter. Der ble tre personer bekreftet syke etter å ha hatt kontakt med mannen mens han oppholdt seg på senteret. Også her skal viruset ha spredt seg til venner og familie av de smittede.

Ifølge politiet ble totalt 22 bekreftet smittet i kartleggingen av utbruddet. Ingen av dem skal imidlertid ha blitt alvorlig syke eller hatt behov for behandling på sykehus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer