Jens Stoltenberg hyllet i Arendal:

- Superstjerne

Nato-sjef Jens Stoltenberg ble hyllet i Arendals gater. Selv Høyre-boden fikk besøk av den tidligere Ap-statsministeren. Men møtet med vennen Birgit Skarstein ble det sterkeste.

STERKT MØTE: Jens Stoltenberg styrtet bort da han så Birgit Skarstein på Arendalsuka. Hun fikk dagens lengste klem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STERKT MØTE: Jens Stoltenberg styrtet bort da han så Birgit Skarstein på Arendalsuka. Hun fikk dagens lengste klem. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): - Det er første gang jeg besøker Arendalsuka. Det er fantastisk, sier Jens Stoltenberg mens han nærmest hver eneste meter blir stoppet for selfier og bilder.

Stoltenberg besøkte i dag Arendalsuka der han ble intervjuet av Harald Stanghelle. Der snakket han igjen om behovet for opprustning og støtte til Ukraina i forsvaret mot den russiske aggresjonen.

Til alles overraskelse tok så Stoltenberg turen gjennom Arendals gater. Det ble raskt kaos og Stoltenberg var raus med klemmene.

STJERNA: Jens Stoltenberg gir nok en selfie etter å ha møtt vennen Birgit Skarstein. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STJERNA: Jens Stoltenberg gir nok en selfie etter å ha møtt vennen Birgit Skarstein. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Overrumplet Høyre

Jens Stoltenberg stanset bare ved to partiboder i sin ferd gjennom Arendals gater. Det nye Industripartiet fikk ikke noe besøk fra den tidligere Ap-lederen, men det fikk naturligvis Arbeiderpartiet.

Mer overraskende var det kanskje at Stoltenberg tok seg vel så god tid da han besøkte Høyres bod som ligger tvers over torget for Arbeiderpartiets.

Den lengste klemmen var det Birgit Skarstein som fikk.

- Jeg har kjent Jens i mange år. Han ringte meg under siste episode av Ingen grenser (2012) og gratulerte meg med å ha nådd Snøhetta. Så har vi hatt en del med hverandre å gjøre opp gjennom åra. Han er en utrolig fin fyr, sier Birgit Skarstein til Dagbladet om møtet.

I 2012 var Stoltenberg statsminister, men de to har holdt kontakten i alle åra siden Skarstein kjempet seg til toppen av Snøhetta og inn i hjertene til det norske folk.

Skarstein er innom Arendal på vei hjem fra treningssamling i Italia. På Arendalsuka deltar hun blant annet på et arrangement om inkluderende arbeidsliv.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Superstjerne

Skarstein, som fortsatt er aktiv idrettsutøver, besøkte Stoltenberg i Brussel så seint som i fjor høst.

- Han sa jeg måtte komme innom, så jeg kom innom! Vi trener også en del sammen på Olympiatoppen. Han er veldig engasjert, veldig dyktig, faglig solid og veldig god med mennesker. Jeg er veldig fan av Jens, sier Skarstein og ler.

Gjengangeren i Arendals gater var tilrop til Stoltenberg med skryt av jobben han gjør i Nato. Det støtter Birgit Skarstein.

- Jeg er veldig imponert. Du ser jo bare her, han er en superstjerne. Men han er fortsatt jordnær og jovial, det sier også mye om ham. Jeg betrakter Jens som en venn, sier Skarstein.

Birgit Skarstein har VM i roing i september å se fram til. Det er også kvalifisering til OL som hun satser mot.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer