*Nedtur for KrF *Byks for MDG *Fallende kurve for Sp

Supertall for Erna

Erna Solberg har knapt hatt større støtte som statsminister enn nå. Likevel henger regjeringsprosjektet hennes i en tynn tråd.

FOLKETS DOM: Erna Solbergs håndtering av coronakrisa bidrar til sterke tall i statsministermålingen som Ipsos gjør for Dagbladet. Også på partibarometeret gjør Høyre det godt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FOLKETS DOM: Erna Solbergs håndtering av coronakrisa bidrar til sterke tall i statsministermålingen som Ipsos gjør for Dagbladet. Også på partibarometeret gjør Høyre det godt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er hyggelig med gode tall, men det viktigste nå er å ta Norge ut av krisen ved å skape flere jobber og inkludere flere i arbeidslivet, sier statsministeren til Dagbladet.

Og nettopp regjeringens håndtering av coronakrisa oppgis som hovedforklaring på de sterke tallene for Høyre og Erna Solberg i meningsmålingen fra Ipsos.

Bare én enkelt gang siden 2013 har hun levert bedre i de kvartalsvise statsministermålingene enn hun gjør i mai.

Svakere for Støre

36 prosent svarer uoppfordret Erna Solberg på spørsmålet om hvem som er best egnet som statsminister i Norge - uavhengig av eget partivalg. Det er kraftig opp fra 21 prosent i februar.

- Målingen viser at uavhengig av partivalg mener over 1 av 3 nordmenn at statsminister Erna Solberg er best egnet som statsminister, sier Mads Motrøen i Ipsos til Dagbladet.

Bare i februar 2018, etter regjeringutvidelsen med Venstre, har Erna Solberg levert sterkere tall som norsk regjeringssjef. Den gang svarte 40 prosent at hun var best egnet som statsminister.

For Solbergs fremste utfordrer Jonas Gahr Støre er tallene et dystrere skue. Bare 10 prosent av de spurte mener han er den best egnede statsministeren, ned fra 13 prosent i februar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer