Superterrorist bodde på nakenstrand

I over en måned gjemte Dimitris Koufodinas seg på en nudiststrand i Hellas, før han overga seg til politiet. 44-åringen er siktet for 17 drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Koufodinas var den mest ettersøkte terroristen i Hellas, da han torsdag troppet opp hos politiet i Athen i en drosje. Som om ikke det var overraskelse nok, ble de enda mer sjokkert da de hørte hvor han hadde oppholdt seg i det siste.

44-åringen, som kan ha så mange som 17 liv på samvittigheten, hadde tilbrakt den siste måneden på den berømte nudiststranda Halikiada på øya Angistri.

Politiet fant seinere Koufodinas telt og eiendeler på øya, skriver nyhetsbyrået AP. Øya ligger bare fem mil unna Athen, og er spesielt populær blant britiske turister.

Koufodinas skal ha vært en av lederne av den beryktede terroristgruppa November 17. Den ekstremt venstreorienterte terrororganisasjonen står trolig bak 23 drap, og flere bombe- og rakettangrep siden 1975. 16 medlemmer av gruppa er arrestert etter et mislykket bombeattentat i Athen 29. juni.

Attentatforsøket utløste den største menneskejakten i Hellas' historie. Politiet sier Koufodinas overga seg for å skjerme andre som hadde hjulpet ham.

PS! Nakenstranda Halikiada ble kjent tidlig på 80-tallet for «Adam og Eva»-treffene, en prøveklut for naturalisme i Helles.

TATT: Dimitris Koufodinas (44) ble arrestert torsdag.