Supertirsdagen er underveis

Mirakelet som John McCain må få i natt, lar vente på seg. De første prognosene viser at George W. Bush haler fra outsideren. Al Gore er i ferd med å ri i land den endelige seieren over Bill Bradley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George W. Bush vinner i Georgia, Maryland, Missouri, Maine og Ohio, ifølge beregninger gjort av CNN.

Men utfordreren nekter å gi seg. John McCain trekker nemlig det lengste strået i Vermont, Connecticut, Massachusetts og Rhode Island. 5-4 til tross, Bush' seirstater teller mye mer på grunn av folketallet.

McCain ser ikke ut til å kunne utfordre Bush' sterke stilling i de konservative og folkerike sørstatene. Sønnen til tidligere president Bush er godt på vei mot de 1.034 delegatene han trenger for å vinne nominasjonen.

- Jeg har ikke til hensikt å gi meg, men supertirsdagen kan bli avgjørende, sa McCain tidlig på dagen.

Nå kan han bli nødt til å revurdere sin stilling.

Al Gore får så langt flest stemmer i samtlige delstater på bekostning av Bill Bradley. Han vinner i ti stater, ifølge prognoser fra CNN.

De første offisielle tallene kommer senere i natt. Dagbladet :på nettet vil fortløpende legge ut resultatene.

Nattas store kamp står mellom George W. Bush som leder på meningsmålingene foran «Supertirsdagen», og motkandidaten John McCain som fortsatt kjemper innbitt om velgernes gunst. Han må håpe på et mirakel hvis han skal bli det republikanske partiets presidentkandidat.

Hos Demokratene synes det som om visepresident Al Gore er sikret seier mot utfordreren Bill Bradley.

I morgen tidlig vet vi trolig med sikkerhet hvem som til høsten skal kjempe om stillingen som verdens mektigste mann.

Neste store valgdato er 14. mars når seks sørstater går til valg. Hvis Supertirsdagen fortsetter som den har startet, er trolig all spenningen over innen den tid.