Superyacht til kai i Oslo

«A» koster minst 1,9 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): «A», en av verdens lengste luksusyachter med sine 119 meter, ankom i morges Oslo og Akershuskaia, hvor den skal overnatte før videre avreise til Bergen i morgen.

Prislappen for båten, designet av Phillippe Starck, er minst 1,9 milliarder kroner, ifølge Time magazine.

Starck selv hevder at han brukte tre og en halv time på å tegne førsteutkastet.

Ærendet for den Bermuda-registrerte farkosten i Norge er ukjent. Mens ingen har påtatt seg ansvaret for «M/Y A» offentlig, eies farkosten av den steinrike russiske Melnichenko-familien.

I spissen står gjødels- og bankmannen Andrei Melnichenko (37), Moskva-basert og blant verdens yngste milliardærer. Han har tunge ben i noen av Russlands største selskaper, og er et godt eksempel på den ukonservative pengebruken hos mange av landets nyrike.

Han er sky og tilbaketrukket fra mediene, men ikke fremmed for å bruke over 10 millioner kroner på å leie inn Jennifer Lopez til en privatkonsert under kona Aleksandras 30-årsdag i 2007.

Den ubåtliknende «A» koster også. I tillegg til 42 mannskapsmedlemmer på lønningslista, vil en full tank - dersom Melnichenko fyller diesel i Oslo i dag - koste 6,5 millioner kroner. 14 gjester får plass om bord «A», mens 12 000 hester gir en toppfart på 23 knop, ifølge spesifikasjonene hos superyachtimes.com.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer