Sur på Sophie

Tony Blair har trukket seg fra en kongelig middag. Han skulle egentlig hatt den frittalende grevinnen av Wessex til bords.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den etterhvert så slagne grevinne Sophie av Wessex var ikke nådig i sin karakteristikk av Tony Blair og kona Cherie. Det skandaløse opptaket med Sophie viser med all mulig tydelighet hennes antipatier for statsministerparet. «Terrible, terrible, terrible» er merkelappen Cherie fikk.

Kanskje ikke den beste starten på den årlige Windsor-middagen som dronning Elizabeth er vertinne for. Ifølge tabloidavisa The Sun har Blair med frue trukket seg fra middagen. Den offisielle forklaringen lyder at han er travelt opptatt med å bekjempe munn- og klovsyke.

I løpet av en halvtime svingte uttalelsene fra at statsministeren ville komme til at han ikke ville delta på middagen.

- Han har deltatt på disse middagene tidligere og vil gjøre det i framtida også. Men han har ikke anledning i år, sa en talsmann i går.

Etter planen skulle Sophie sitte rett overfor Tony Blair ved middagen. Det kunne blitt litt pinlig.

Forrige uke ble det kjent at grevinnen hadde uttalt seg svært frittalende til det hun trodde var en forretningsforbindelse. Den falske sjeiken viste seg å være en journalist i skandaleavisa News of the World.