Sur stemning på børsene

Dårlige nyheter fra USA bidrar til å forsure stemningen på børsene.

SKEPTISK: Økonomene i Nordea Markets; Katrine Boye, Erik Bruce og Thina Saltvedt er ikke imponerte over de økonomiske nøkkeltallene som er kommet fra USA den siste uken. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.
SKEPTISK: Økonomene i Nordea Markets; Katrine Boye, Erik Bruce og Thina Saltvedt er ikke imponerte over de økonomiske nøkkeltallene som er kommet fra USA den siste uken. Foto: Iván Kverme, Finansavisen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Senioranalytiker Katrine Boye i Nordea Markets er ikke imponert over de økonomiske nyhetene fra USA denne uken.

Det ble skapt langt færre arbeidsplasser i privat sektor i USA i mai, i henhold til ADP-rapporten som kom onsdag. I tillegg viste ordreinngangen i industrien lavere vekst enn ventet og tallene for forrige måned ble i tillegg justert ned.

Stemningen i industrien var mer negativ enn på lenge og produktiviteten var lavere enn ventet. og i tillegg kom det også overraskende dårlige forbrukstall.

— Skuffende nøkkeltall fra USA i går bidrar til sur stemning i aksjemarkedene. Børsene var solid ned i USA i går og nedgangen har fortsatt over natten i Asia, slår Boye fast.

Onsdag falt Dow Jones 1,43 prosent og er da ned nesten 4 prosent siden toppen den 22. mai.

Oslo Børs er svakt ned, mens børsene i Europa er svakt opp torsdag.

Boye understreker at Feds publisering av Beige Book, som er en månedlig gjennomgang av situasjonen i den amerikanske økonomien, ikke bød på de store overraskelsene.

— Ifølge rapporten var veksten i økonomien «modest to moderate» i alle Fed-distriktene, bortsett fra Dallas-distriktet som rapporterte om sterk vekst. Boligsektoren fortsetter å være en viktig bidragsyter til vekst, sier senioranalytikeren.

Nye rentemøter Hun peker på at rentemøtet i den europeiske sentralbanken er dagens hovedbegivenhet, men hun venter ikke at sentralbanksjef Mario Draghi vil by på all verden, og venter at styringsrentene i eurosonen holdes uendret på 0,5 prosent.

I Norge ligger styringsrenten fra Norges Bank på 1,5 prosent og det knyttes en visse spenning til om banken vil kutte den på rentemøtet den 20. juni.

Les også: Anbefaler syv aksjer