Sure sneip er

Lukten av sur sneip på gatehjørnene i New York skal ikke undervurderes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uka har Frp\'s Siv Jensen og Høyres Erna Solberg brukt utenrikskomiteens USA-tur til å snakke seg inn på hverandre. Til Dagbladet sier Erna Solberg at de må \'tåle trynet\' på hverandre, hvis de to partiene skal få til et politisk samarbeid. Borgerlige velgere kan derfor være glad for Jensens og Solbergs behov for dype magadrag. Men trenger Jens Stoltenberg å frykte for valget 2009 av den grunn?

Det vil tida vise. Men det er åpenbart begynnelsen på et mulig borgerlig flertallsalternativ. Av gammel vane fortsetter Høyre å stille opp diverse vask- og hygienekrav til Frp, før det kan bli aktuelt med noe samarbeid. Personkjemien er likevel avgjørende i politikken. I valgkampen lignet Jens, Kristin og Aslaug på nyforelskede leirskoleelever. Og Lars Sponheim, han går fortsatt rundt og sier at han savner Bondevik.Personlige relasjoner blir spesielt tydelige når de totalt mangler. Prøv å bytte ut bildet av Siv Jensen og Erna Solberg med Carl I. Hagen og Jan Petersen. Det er ikke mulig. En ting var at de aldri møttes på røykerommet på Stortinget, slik deres kvinnelige etterfølgere til stadighet gjør. Men en skal ikke så fryktelig mange år tilbake i norsk politikk før høyrefolk gikk store omveier rundt Carl I. Hagen. Tanken om å bli avbildet sammen han, var uutholdelig. Carl I. Hagen har han helt til det siste følt seg mobbet av Høyre. Nærhet i politikk ble overskygget av personlig forakt. Frp-formannen har brukte alle anledninger til å hevne seg på Høyre, og det bygger jo ikke vennskap. Etter valget i 1997 forviste Hagen en knust Petersen ut av høyrelederens deilige kontor i keiserfløyen i Stortinget. Hagen var større og fikk velge først. Så fortsatte Eli Hagen å koste hele høyres kontorpersonale nedover i etasjene.Småsvette høyrefolk gjorde dårlige forsøk på å le det hele bort som ubetydelige bagateller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer