Sure sokker i retten

Vegard Ulvang har saksøkt sokkerivalen Wistex for å ha plagiert Ulvang- sokkene. Snart møtes partene til sokkeslagsmål i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stridens kjerne er Wistex' to sokkemodeller «Røros Aktiv» og «Røros Spesial», som Vegard Ulvang mener er en blåkopi av hans sokker «Aktiv» og «Spesial», bedre kjent under navnet Ulvang-sokker.

- Jeg mener Wistex har stjålet vår idé og dermed utnyttet den innsatsen som vi har lagt ned i våre produkter. Sokkene våre er kopiert og plagiert, og det kan vi ikke finne oss i, sier Vegard Ulvang til Dagbladet.

- Ikke urimelig

I september møttes direktør i Wistex, Geir Bråthen, og daglig leder i Ulvang AS, Jan Inge Gullikstad, i Ytre Follo namsrett. Retten slo fast at Wistex-sokken var å anse som en etterlikning, men konkluderte med at det likevel ikke var en urimelig utnyttelse av andres innsats, skriver Finansavisen. Nå tar Vegard Ulvang sokkesaken videre til lagmannsretten.

- Vi mener namsretten tar feil. Wistex har kopiert Ulvang-sokkene 100 prosent, ned til minste detalj, det gjelder også emballasjen. Vi føler oss ganske trygge på å vinne denne saken, sier Ulvangs advokat Kristian Ambjørndalen.

Vegard Ulvang har solgt to millioner sokker siden han startet i ullbransjen i 1995.

- Til og med modellnavnene til Wistex er de samme. Det er første gang vi opplever at noen har kopiert alle elementene, sier Ambjørndalen.

Geir Bråthen i Wistex avfeier alle anklager. For ham er hele saken blitt en sur sokk.

- Vi var først

- Vi laget våre Rørossokker lenge før Vegard Ulvang kom på banen, og har overhodet ikke plagiert hans produkter. Jeg kan være enig i at de ser like ut, men det er det mange sokker som gjør. Dessuten selges våre sokker bare i våre butikker, mens Ulvang-sokkene selges i sportsbutikker. Dermed er det ingen fare for forveksling, sier Bråthen, som i går ikke var klar over at saken vil bli påkjært til lagmannsretten.

- Det tar jeg med stor ro. Dette burde kunne la seg løse på en annen måte. Ulvang tok ikke engang kontakt med oss før vi fikk brev fra politiet, noe jeg finner ganske merkelig, sier Geir Bråthen.

Selv har Vegard Ulvang tjent gode penger på sine sokker. I fjorårets likning er han oppført med en inntekt på 1,2 millioner kroner.

ULLTULL FOR ULVANG: Snart havner den berømte Ulvang-sokken i retten. Vegard Ulvang mener nemlig firmaet Wistex har plagiert sokkene. Det mente ikke namsretten. Dermed er det duket for sokkevask i lagmannsretten.