Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Surfer angrepet av hai i Australia - tredje angrep på en måned

Ble angrepet av en hai på østkysten av Australia mandag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 36 år gamle mannen lå på et surfebrettet da haien angrep og prøvde å snu han rundt, sier et vitne. Brettet tok det meste av støyten og mannen kom unna med kun mindre skader i en fot. Dette var det tredje angrepet på en måned i området rundt surfeparadiset Byron Bay, som hundrevis av nordmenn besøker hvert år.

På akkurat samme sted ble en 25 år gammel mann for to uker siden skadd i et annet angrep. Og for en måned siden ble en 17-åring bitt. Mandagens angrep er det 13. angrepet siden våren 2015 da en japansk surfer døde etter et angrep.

Søndag protesterte flere mot regjeringens planer om å sette opp hainett i dette kystområdet. Regjeringen bestemte seg for å sette dem opp etter angrepet på 17-åringen i september.

(NTB)

BURET INNE: Dykkeren som trodde han var beskyttet for farer på innsiden av buret tok feil. På mirakuløst vis klarer haien å komme seg gjennom gitteret, og dykkeren er fanget i buret med haien. Video: Youtube / Gabe and Garrett via Storyful Vis mer
- JEG KUNNE IKKE TRO HVA JEG SÅ: Elizabeth Osborne så sønnen bli agrepet av hai på direktesendt TV. - Jeg kunne ikke tro hva jeg så, forteller hun. Videoen er fra en annen hendelse. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!