Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Surfer drept av hai nordøst i USA

En mannlig surfer er død etter et haiangrep i delstaten Massachusetts i USA. Det er det første dødsfallet som følge av hai i delstaten på over 80 år.

HAIANGREP: Folk ser utover stranden Newcomb Hollow Beach i USA der en 26 år gammel mann ble bitt av hai lørdag. Han ble bekreftet omkommet på sykehus. Foto: Susan Haigh / AP / NTB scanpix
HAIANGREP: Folk ser utover stranden Newcomb Hollow Beach i USA der en 26 år gammel mann ble bitt av hai lørdag. Han ble bekreftet omkommet på sykehus. Foto: Susan Haigh / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen ble bitt da han var ute og surfet med en venn ved Newcomb Hollow Beach i Wellfleet.

En lokal fisker og surfer, Joe Booth, så haiangrepet og forteller at han så de to mennene forsøke å sparke til noe bak seg, før han fikk øye på en finne. Han sier han først skjønte alvoret da han så den ene mannen komme til land, mens han dro vennen etter seg opp fra vannet.

- Jeg var han fyren på stranden som ropte «hai, hai». Det var som ut av filmen Haisommer, sier Booth. Han forteller at flere av dem som kom for å hjelpe forsøkte å lage en årepresse mens de febrilsk ringte nødnummeret.

Det ble utført førstehjelp på 26-åringen på stedet før mannen ble fraktet til sykehus, og senere erklært død.

Ikke siden 1936 har noen dødd som følge av haibitt i hele delstaten Massachusetts. Men det var likevel det andre angrepet så langt i år.

15. april ble en 61 år gammel mann fra New York alvorlig skadd da han traff på en hai kun 6,5 kilometer lenger nord for denne stranda.

Det har vært mange haiadvarsler langs disse Cape Cod-strendene i løpet av sommeren. Ifølge nasjonalparkmyndighetene har de måttet stenge strendene dobbelt så mange ganger i år, i forhold til normalen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!