Surfer drept av hai

Brutalt angrep utenfor Australias vestkyst.

DREPT: En surfer i begynnelsen av 20-åra ble lørdag drept av hai på Australias vestkyst. Foto: REUTERS/ABC News/Scanpix
DREPT: En surfer i begynnelsen av 20-åra ble lørdag drept av hai på Australias vestkyst. Foto: REUTERS/ABC News/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En surfer ble australske haiers femte offer på under ett år da han ble drept i et brutalt angrep utenfor Australias vestkyst lørdag.

Mannen i begynnelsen av 20-årene surfet sammen med en venn i nærheten av Wedge Island, 160 kilometer nord for Perth, da han lørdag morgen ble skambitt av en hai.

Talsmenn for politiets strandpatrulje bekrefter at angrepet var dødelig, og det foregikk lørdag et omfattende søk for å finne levningene av offeret.

Angrepet er det femte dødelige haiangrepet utenfor kysten av Vest-Australia siden september i fjor. Tallet er unormalt høyt, for de siste 40 årene har 30 haiangrep blitt rapportert i området, 12 av dem med dødelig utfall.

Lokale marinbiologer har beskrevet området som et av verdens farligste når det gjelder haiangrep, og et merkings- og sporingsprogram er iverksatt i et forsøk på å hindre flere tragedier.

Haier er vanlige i australske farvann, men dødelige angrep er relativt sjeldne. Årlig skjer det i snitt 15 haiangrep, ett av dem med dødelig utfall.

Eksperter påpeker at det gjennomsnittlige tallet på haiangrep har økt i tråd med befolkningsvekst og vannsportenes popularitet.

(NTB)