Surfer drept av hai

Folk er engstelige etter at en surfer ble drept av en hai på Hawaii.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er første gang på 12 år at det rapporteres om haiangrep med dødelig utgang på Hawaii etter at en surfer i Maui måtte bøte med livet i går.

Blod overalt

57 år gamle Willis McInnis ble bitt i beinet mens han lå på surfebrettet sitt og padlet omlag 270 meter fra land. En annen sjokkert surfer svømte ut til 57-åringen, og hjalp ham på land. Der forsøkte flere mennesker å stanse de kraftige blødningene hans med håndklær og t-skjorter.

- Jeg svømte ut til ham og fant ham flytende i vannet med ansiktet ned. Sjøen var rød av blod rundt ham, og det ene beinet hans var stygt skadd. Jeg fikk skjøvet overkroppen hans opp på brettet og dro det tibake mot land, sier Curtis Kaiwi, som var vitne til haiangrepet.

Etter en stund kom ambulansepersonell til, men det var ikke mulig å redde han fra å dø. Mannen hadde bittmerker på beinet som var 35 cm lange. Trolig var det en tigerhai som angrep han.

Surfeforbud

Etter ulykken innførte myndighetene et 24-timers forbud mot å surfe i området der haien angrep 57-åringen. I tillegg ble det hengt opp skilt med advarsler om at det er hai i området. Båter har også patruljert strandområdene for å se etter hai.

I fjor ble fire personer bitt av hai på Hawaii. Blant annet den 13 år gamle surferen Bethany Hamilton, som mistet venstrearmen da hun surfet. Hun har likevel ikke blitt skremt og surfer fortsatt.

ADVARSLER:</B> I går hang myndighetene på Hawaii opp skilt hvor de advarte badende og surfere om haifaren lang strendene.
OVERLEVDE:</B> 13 år gamle Bethany Hamilton overlevde haiangrep på Hawaii i oktober i fjor. Hun mistet armen sin, men surfer forsatt.