Surfer igjen i morgen

En måned etter at haien spiste hennes venstre arm, er Bethany Hamilton (13) klar for bølgene igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen, torsdag, skal 13-åringen prøve bølgene igjen for første gang siden haiangrepet på Kauai i Stillehavet. I går snakket hun ut for første gang etter hendelsen, og sa til CNNs Bill Hemmer at familien og hennes tro hadde hjulpet henne med å komme seg igjennom den grusomme opplevelsen.

- Vi hadde vært ute i en halvtime og fanget rundt ti bølger. Jeg lå på tvers av brettet. Venstre arm lå i vannet mens den høyre holdt rundt brettet da haien bare angrep og liksom dro meg fram og tilbake, sier hun til tv-kanalen.

Bethany forteller at det hele tok bare to til tre sekunder, og at faren til venninnen hennes surret ei snor rundt armstumpen da de kom seg på land.

- Så svimte jeg av og våknet på stranda. Jeg var i sjokk, og følte ikke noe smerte, noe jeg er svært glad for, sier hun.

Den venstre armen og et stort jafs av surfebrettet forsvant med haien. Bethany sier at det føles veldig rart, som om armen er der fremdeles. Nå skal hun snart teste ut en protese og har allerede vært i kontakt med en enarmet surfer og ingeniør i Cailfornia som har konstruert sin egen arm spesielt beregnet for surfing.

På direkte spørsmål om hun hadde fryktet haiangrep, svarer det 13 år gamle stortalentet at alle som surfer tenker på det, og er redd for hai.

- Men jeg trodde egentlig ikke at jeg noen gang skulle bli angrepet av en. De fleste blir jo ikke det, sier hun.

Hittil har sårene og stingene ført til at hun har måttet holde seg borte fra vannet.

Hva ville det bety om du ikke klarer å komme deg opp på surfebrettet igjen, spør CNNs Hammer.

- Jeg vet ikke, det ville vært det verst tenkelige, sier Bethany.

Men på torsdag er det Thanksgiving, og USA står på hodet. Bethany har fått fjernet stingene og legene har gitt klarsignal.

- Jeg kan nesten ikke vente på å komme meg i vannet, og er egentlig ikke redd for haier. Jeg vil bare fange den første bølgen og stå så lenge jeg klarer, sier Bethany Hamilton.

TILBAKE: Bethany på brettet 2. august, snaut tre måneder før hun ble lemlestet av en hai. Humøret og surfelysten er fortsatt intakt.