Surferen Chris (32) banket opp hvithaien

Med fire meter hai bitt fast i benet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Britiske Chris Sullivan surfet utenfor Nordhoek Beach i Cape Town mandag da han ble angrepet av en hvithai. I dag fortalte han hvordan han slapp unna det blodtørstige dyret, skriver BBC.

- Jeg snudde meg og så en stor og stygg fisk komme mot meg.

- Jeg bannet da jeg så den, og så langet jeg bare ut mot den. Men jeg kjente at beinet mitt forsvant inn i munnen, sier Sullivan.

200 sting

Han klarte å vri beinet ut av haikjeften, og padlet i sikkerhet på surfbrettet sitt. Vel inne på stranda ble han fraktet med helikopter til det lokale sykehuset i Cape Town.

Der måtte det 200 sting i foten og leggen for å lappe ham sammen igjen. Sykehuset beskrev skadene som «forferdelige».

- Skal bli brun

På tross av den skremmende opplevelsen nekter 32 år gamle Sullivan å la haiangrepet ødelegge ferien i Sør-Afrika. Men sammen med de tre vennene han ferierer sammen med planlegger han riktignok å gjøre litt andre ting enn å surfe.

- HER SATT TENNENE: Chris Sullivan viser fram skadene han fikk av haibittet. Ifølge dykkere i nærheten var hvithaien som angrep rundt fire meter lang. Reuters/ Mike Hutchings
- HER SATT TENNENE: Chris Sullivan viser fram skadene han fikk av haibittet. Ifølge dykkere i nærheten var hvithaien som angrep rundt fire meter lang. Reuters/ Mike Hutchings Vis mer

- Jeg tror vi bare skal være vanlige turister til en forandring.

- Forrige gang vi reiste til Cape Town lurte vi på om vi skulle gå opp på fjellet, men så bestemte vi oss for å blåse i det og dro og surfet i stedet, sier Chris.

- Nå skal jeg bare slappe av og bli brun. Forhåpentligvis.

Ifølge sykehuset skrives Sullivan ut om et par dager.

IKKE SÅ GØY: En fire meter lang hvithai bet seg fast i beinet til Sullivan, men engelskmannen kom seg unna.
HELDIG: Sullivan slapp fra det skremmende haiangrepet med en kvestet fot. Om noen dager fortsetter han ferien i Cape Town. Dog uten at surfbrettet blir tatt i bruk.