Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Surlien: -Dette er ikke noe nytt for meg

Rakel Surlien om utspillene til Reiss-Andersen og Mæland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Dette er ikke noe nytt for meg. Jeg var jo departementsråd da Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland var stassekretærer, sier Rakel Surlien til Dagbladet.no.

Surlien var departementsråd i Justisdepartementet i 1997 da Gerd Liv Valla var justisminister. Stillingen, som er den øverste embedsstillingen i et departement, er direkte underlagt statsråden.

- Hva er din reaksjon på det Berit Reiss-Andersen sier?

-Jeg har ingen reaksjon på det. For meg er dette et kapittel som ble avsluttet for ti år siden. Jeg ønsker ikke å kommentere saken, sier Rakel Surlien.

Hun sluttet i justisdepartementet i august 1997, bare et par måneder etter at statssekretær Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland sluttet i protest mot Gerd Liv Vallas lederstil.

Da hadde hun vært departementsråd siden 1994. I dag jobber Rakel Surlien som dommer.

Øyvind Slåke var politisk rådgiver for Gerd Liv Valla i 1997. Han sluttet samtidig som Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland, angivelig av samme grunn: Gerd Liv Vallas lederstil.


- Jeg har bestemt meg for ikke å gi noen kommentarer om denne saken overhodet, sier Slåke til Dagbladet.no.

Øyvind Slåke er i dag spesialrådgiver i Forbundet for industri og energi, et LO-forbund.

<B>SLUTTET:</B> Rakel Surlien (til venstre) var departementsråd i justisdepartementet under Gerd Liv Valla, men sluttet i jobben kort tid etter Berit Reiss Andersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!