Surmelk eksploderte

Plutselig eksploderte surmelka og en sjokkert bonde Torleiv Søyland ble kastet ned fra stigen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var dramatisk, jeg skjønte ikke hva i all verden som skjedde, forteller den sindige jærbonden. Gardbrukeren har aldri før opplevd at surmelka kan ha uante krefter. Den lukter sterkt, gjærer og pludrer, men eksplosiv - nei!

- Jeg brukte en elektrisk drill for å røre rundt. Da smalt det, noe så voldsomt. Ildtunga sto opp av åpningen, forteller Torleiv Søyland til Dagbladet.

Mystisk

Han pådro seg brannskader på armen, men er ellers like hel etter fallet og eksplosjonen. Bonden synes hele eksplosjonen er mystisk, heller ikke fagfolk har noen forklaring. Under gjæringen dannes det karbondioksid, en gass som slett ikke er eksplosiv. Tanken var rein, men kanskje lå det igjen rester av vaskemiddel.

- Lokket var skrudd igjen slik at ikke fluer eller insekter skulle komme ned i tanken. I dag er jeg glad for at jeg ikke hadde ansiktet over åpningen, da kunne det ha gått mye verre, sier jærbonden.

- Ikke mer drill

Tanken som tar 1000 liter, var trekvart full da Søyland kom med drillen for å røre rundt i massen som skulle bli god kalvemat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer