- Surrealistisk fredelig i Brisbane

Flomtoppen i den australske byen Brisbane er nådd. Nå har vannet begynt å trekke seg tilbake i den lydløse byen.

FREDELIG I BRISBANE: Det er stille etter stormen i Brisbane, Australia. - Surrealistisk fredelig, mener norsk student. AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD
FREDELIG I BRISBANE: Det er stille etter stormen i Brisbane, Australia. - Surrealistisk fredelig, mener norsk student. AFP PHOTO / Torsten BLACKWOOD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at flomtoppen ble nådd ved firetiden torsdag morgen lokal tid, kan folk i byen begynne å puste ut. På forhånd hadde man forventet at situasjonen ville bli enda verre, men torsdag var situasjonen omtrent som dagen før.

- Og det er godt nytt. Flomtoppen er nådd , og vi ser lys i tunnelen. Jeg kan med det blotte øyet se at vannet trekker seg tilbake, sier den norske studenten Jarle Sundve på telefon fra Brisbane til NTB.

Han anslår at vannet har trukket seg tilbake med om lag en halv meter, etter at det på det verste har vært en vannstand i gatene på 4,6 meter.

Enorm oppryddingsjobb Samtidig er det klart at Brisbane står overfor en enorm oppryddingsjobb. Når vannet trekker seg tilbake, kommer bakken til å være dekket av gjørme, og den forsvinner ikke med det første.

Enn så lenge råder det en fredelig stemning i byen, med solskinn, og stille vann overalt, ifølge Sundve.

- Det har vært en fantastisk nydelig dag i Brisbane. Det er en stillhet over hele området. Det er vakkert, men samtidig total ødeleggelse, sier nordmannen, som opprinnelig er fra Kolbotn, og som nå tar en mastergrad i internasjonale studier ved Universitetet i Brisbane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer