DÅRLIG KJEMI: Så dårlig er kjemien mellom Donald Trump og Hillary Clinton, at noe av det som imøteses med størst spenning er om de vil ta hverandre i hendene før nattas debatt. Det gjorde de ikke under den forrige debatten, ved Washington University i St. Louis (bildet) Foto: AFP/POOL / RICK WILKING
DÅRLIG KJEMI: Så dårlig er kjemien mellom Donald Trump og Hillary Clinton, at noe av det som imøteses med størst spenning er om de vil ta hverandre i hendene før nattas debatt. Det gjorde de ikke under den forrige debatten, ved Washington University i St. Louis (bildet) Foto: AFP/POOL / RICK WILKINGVis mer

Sammenliknes med en av tidenes råeste boksekamper:

«Surrealistisk» hatoppgjør mellom Trump og Clinton i Las Vegas i natt

Krangel om sexmisbruk og valgfusk kan «drukne» seriøse temaer i presidentvalgkampens siste TV-debatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ser så pen og pyntelig ut, lista over temaer for den siste TV-debatten i presidentvalgkampen mellom republikanernes Donald Trump og demokratenes Hillary Clinton:

Gjeld og rettigheter, innvandring, økonomi, høyesterett, kriseområder i utlandet, og egnethet som president, er temaene som skal belyses. På papiret ser det ut som en ryddig debatt om alvorlige politiske temaer.

Virkeligheten kan bli en ganske annen, i Las Vegas fra klokka 03 i natt.

Håndhilser de?

«Las Vegas vil bli vitne til det mest surrealistiske oppgjøret siden Mike Tyson gjentatte ganger bet Evander Holyfields øre midt i en tungvekts boksekamp», skriver den britiske avisa The Guardian.

Episoden da Tyson bet av Holyfields øre og ble disket skjedde i Las Vegas i 1997.

Toneangivende amerikanske medier og eksperter forventer et hat-oppgjør mellom Trump og Clinton. Så dårlig er kjemien mellom de to kandidatene, at noe av det som imøteses med størst spenning er om de vil ta hverandre i hendene.

Det gjorde de ikke under det forrige oppgjøret, hvor Trump gikk så langt som til å true Hillary Clinton med fengsel hvis han ble president.

De færreste tror at en desperat og uberegnelig Donald Trump denne gangen vil holde seg i skinnet og opptre saklig - slik han kanskje burde.

- Trump er nødt til å ha et godt tak på faktaene, og være disiplinert, sier Sean Noble, strateg for republikanerne i Arizona, til CBC News. - Men jeg forventer ikke at han vil gjøre slik jeg foreslår, legger han til.

Obamas halvbror

De fleste tror at Trump tvert imot vil fortsette det brutale løpet han har kjørt hele veien, med sex-anklager mot Hillary Clintons ektemann tidligere president Bill Clinton.

Nøyaktig hva han vil gjøre, er verre å spå om, etter at han på en nylig publisert video fra 2005 kom med slibrige uttalelser om kvinner, og hevdet at han som kjendis kunne gjøre hva han ville med dem.

Dette har ført til meningsmålinger som gir Trump et dårligere utgangspunkt enn noen gang tidligere i valgkampanjen. Gjennomsnittet på de siste målingene er at han ligger omtrent sju prosentpoeng bak Clinton, ifølge nettstedet RealClearPolitics.

«Det er umulig å vite hva den republikanske kandidaten kan ty til i Las Vegas. Kampanjen hans har allerede sagt at de vil hente inn Obamas kenyanskfødte halvbror Malik», skriver CNN.

President Barack Obamas halvbror Malik støtter Trump, og tror at han kan gjøre «America great again».

- Jakter syndebukker

Eksperter tror Trump nå vil ta i bruk «den brente jords taktikk». CNNs politiske reporter MJ Lee mener det er det han gjør når han de siste dagene har hevdet at valget er «rigget» og at elitene har rottet seg sammen for å ta fra ham valgseieren.

At ledende republikanere har tatt avstand fra disse uttalelsene, har ikke fått Trump til å skifte mening.

Det Trump nå gjør, kan se ut som desperasjon. Noen tror at han kanskje til og med har innsett at han vil tape.

«Herr Trump virker mindre oppsatt på å finne en vei til seier, en på å gripe etter syndebukker for å bortforklare et eventuelt tap», skriver New York Times.

Selv om det er Donald Trump som ligger klart dårligst an, er det ikke han som har tatt forberedelsene til nattas debatt alvorligst av de presidentkandidatene.

Tunga rett i munnen

Mens Trump de siste dagene har kjørt en aggressiv valgkampanje, har Clinton satt av timer og dager til forberedelser til nattas debatt.

Også hun har mer enn nok å svare for, kanskje særlig de nærmest endeløse epostskandalene som omgir henne.

Stadig kommer WikiLeaks med nye, til dels pinlige, hackede eposter fra hennes kampanjesjef John Podesta.

For Clintons del er likevel det viktigste å holde tunga rett i munnen og ikke gjøre noe feil.