Sektleder funnet død:

Surret i julelys og mumifisert

Sju personer er pågrepet og siktet for likskjending etter at liket av en sektleder ble funnet mumifisert i en sovepose og surret i julelys.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så seint som i september i fjor gjorde familien til Amy Carlson et siste og desperat forsøk på å nå gjennom til henne.

Hos den amerikanske TV-psykologen Dr. Phil bønnfalt de Carlson om å forlate sekten hun ledet og vende hjem California.

Carlson nektet, og avviste også at gruppa hun ledet var en sekt.

Nå, over et halvt år seinere, er liket av Carlson funnet i Colorado, og sju av tilhengerne hennes er pågrepet, melder Washington Post.

Forlot egne barn

Carlson ledet gruppa «Love has won», «kjærligheten har seiret» på norsk, som av amerikansk presse blir beskrevet som en sekt.

Hun vokste opp i Dallas, og var et skolelys i tidlig alder, men ble etter hvert oppslukt av obskure fenomener og konspirasjonsteorier, ifølge familien.

For om lag 13 år siden forlot hun sine tre barn, og det var i dette tidsrommet hun skal ha stiftet «Love has won», som skal ha utviklet seg til å bli en sekt.

Gruppa fikk etter hvert en rekke tilhengere, og var en kvasireligiøs gruppe. Carlson hevdet selv at hun hadde levd 534 liv, deriblant som Jesus og Marilyn Monroe, ifølge Washington Post.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer