Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Surt med stang ut for Høyre i flere byer

Men Høyre bretter opp ermene og ser fram mot 2017, sier Jan Tore Sanner.

SER FRAMOVER: Etter å ha mistet makta i flere storbyer velger Høyre å fokusere på framgang i mer enn 100 kommuner. Nå er det bare å brette opp ærmene, ifølge nestleder Jan Tore Sanner (til venstre). Her fra pressekonferansen sammen med statsminister og partileder Erna Solberg og helse- og omsorgsminister og nestleder Bent Høie dagen etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SER FRAMOVER: Etter å ha mistet makta i flere storbyer velger Høyre å fokusere på framgang i mer enn 100 kommuner. Nå er det bare å brette opp ærmene, ifølge nestleder Jan Tore Sanner (til venstre). Her fra pressekonferansen sammen med statsminister og partileder Erna Solberg og helse- og omsorgsminister og nestleder Bent Høie dagen etter valget. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre mister makta i Tromsø, Bergen og trolig også i Oslo. På valgnatta la ikke statsminister og Høyre-leder Erna Solberg skjul på skuffelsen.

Høyre endte på 23,2 prosent, noe som er en tilbakegang på 4,7 prosentpoeng sammenlignet med 2011.

Men etter partiets sentralstyremøte i dag - på telefon - har partiet ifølge kommunal- og regionalminster og nestleder Jan Tore Sanner valgt å fokusere på det positive og på veien videre.

Smertefullt - Vi har gjort vårt nest beste valg på 25 år. Det er selvsagt smertefullt at vi kan mista makta i flere av de store byene hvor vi har vært sterke. Men samtidig har vi framgang over 100 kommuner. Det er stor variasjon.

- Valgkampen har vært preget av alt fra lokale saker til oljepris, arbeidsløshet, asyltilstrømming og bosetting av flyktninger. Så det der ikke mulig å lese noe entydig ut av dette resultatet, sier Sanner.
 
- Så valgresultatet gir ikke grunnlag for noen kursjustering?

- Man skal alltid være åpen for å vurdere og justere. Men regjeringen har solid støtte og begeistring i partiet. Nå gjelder det å brette opp ermene.

Krevende omstilling - Kan det være at regjeringens omstillingspolitikk så langt ikke har gitt synlige resultater?

- Omstilling er krevende, og mange opplever usikkerhet med hensyn til jobb. Men valgresultatet viser store regionale variasjoner. I Stavanger og Sola for eksempel blir våre ordførere gjenvalgt. I Fosen der kommunereformen har stått høyt på dagsorden, har vi gått fra en til fire ordførere. Vi synes det er surt at det ble stang ut i flere byer, men vi gleder oss over framgangen i mange distriktskommuner, sier Sanner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media