POLITISTYRKER: Politiet og FBI jobber for å få kidnapperen, som har beleiret seg i en bunker på landsbygda i Alabama, til å slippe fri gisselet Ethan (5). Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare
POLITISTYRKER: Politiet og FBI jobber for å få kidnapperen, som har beleiret seg i en bunker på landsbygda i Alabama, til å slippe fri gisselet Ethan (5). Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay HareVis mer

Survivalist har tatt Ethan (5) som gissel i en underjordisk bunker

Gisseldrama i Alabama siden tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Femåringen Ethan var på vei hjem tirsdag ettermiddag da kidnapperen stormet inn på skolebussen i Midland City i Alabama. Da bussjåføren Charles Poland forsøkte å stanse ham, ble han skutt og drept før kidnapperen tok med seg Ethan. 21 andre barn om bord på bussen kom seg i sikkerhet.

- Vi håper bare at dette kan komme til en trygg slutt. Guttens familie klamrer seg til et halmstrå, sier delstatsrepresentant Steve Clouse til NBC.

Gjerningsmannen er i amerikanske medier identifisert som Jimmy Lee Dykes (65). Han skal ha tatt med seg Ethan ned i en liten underjordisk bunker utstyrt med strøm, mat og TV.

- Medisinsk behandling - Ethan har fått den nødvendige medisinsk behandling han trenger fra sin mor, og det framstår som han er rolig og har det bra etter omstendighetene, sier delstatssenator Harri Anne Smith til NBC.

Dykes blir i amerikanske medier beskrevet som en «survivalist» som ikke stoler på myndighetene og som har «antiamerikanske synspunkter».

Gisselforhandlingene med Dykes, som befinner seg i bunkeren under bakken, foregår gjennom et plastrør. Torsdag morgen amerikansk tid, var det fortsatt ingen tegn til framgang.

Dramaet, som utspiller seg i den avsidesliggende byen Midland City, følges nå av hele USA.

Foreløpig har ikke FBI, som forhandler med Dykes, opplyst om hva som skal være motivet hans, og det framstår så langt som om kidnappingen av Ethan var tilfeldig.

- Tidsinnstilt bombe Naboer forteller at de har sett den antatte gjerningsmannen grave i hagen sin seint og tidlig for deretter å bygge et slags bomberom.

I går morges skulle Dykes ha møtt i retten tiltalt for trusler. Ifølge nyhetsbyrået AP skal han ha avfyrt skudd mot naboens kjøretøy etter en krangel om en fartsdump.

- Han var som en tidsinnstilt bombe, forteller naboen Rhonda Wilbur til lokalavisa The Dothan Eagle.

Hun forteller at Dykes skal ha slått ihjel hunden hennes med et blyrør.

NATT OG DAG: Gisseldramaet har pågått siden tirsdag ettermiddag i den lille avsidesliggende byen Midland City i Alabama. Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare
NATT OG DAG: Gisseldramaet har pågått siden tirsdag ettermiddag i den lille avsidesliggende byen Midland City i Alabama. Foto: AP Photo/The Dothan Eagle, Jay Hare Vis mer