Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Susan arrestert

Skuespilleren Susan Sarandon har blitt arrestert på grunn av sitt politiske engasjement.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med 219 aksjonister ble hun arrestert under en demonstrasjon i New York. Sarandon protesterer mot drapet på en ubevæpnet immigrant.

22 år gamle Amadou Diallo ble skutt i sitt hjem i Bronx av politiet i februar i år. Drapet har startet en omfattende bevegelse i USA. Sarandon som er kjent for sitt engasjement mot dødsstraff, reagerer kraftig på drapet:

- Hvis jeg ikke skulle være her i dag, signaliserer jeg at det som har skjedd er akseptabelt og normalt. Det tror jeg er å gjøre politiet en bjørnetjeneste, sier hun til BBC.

Løslatt

Sarandon og de andre demonstrantene ble løslatt etter å ha fått en bot for sivil ulydighet. Fire politioffiserer har nå blitt tiltalt for mordet på Diallo.

I USA er Sarandon en velkjent aktivist. Sammen med sin regissørvenn Tim Robbins skapte hun overskrifter i 1993 da hun brukte store deler av Oscar-talen på å snakke om AIDS-ofre på Haiti. To år senere vant Sarandon en Oscar for sin skuespillerprestasjon i antidødsstraff-filmen Dead Man Walking, regissert av Robbins.

ENGASJERT:</B> Susan Sarandon er engasjert i urettferdighet.