Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Susan drepte åtte mennesker

Charles Manson-hjelper døde i fengsel.

HISTORISK MASSEMORDER: Susan Atkins, en av Charles Mansons medsammensvorne, ble dømt for åtte drap. Foto: Scanpix
HISTORISK MASSEMORDER: Susan Atkins, en av Charles Mansons medsammensvorne, ble dømt for åtte drap. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Verden ble sjokkert da Susan Atkins innrømmet å ha brutalt drept den høygravide Hollywood-skuespilleren Sharon Tate i 1968. Tate, som gift med regissøren Roman Polanski, ble drept med 16 knivstikk i brystet og i ryggen - mens hun ba for sitt ufødte barns liv.

Men drapet på Tate var ikke det eneste Susan Atkins gjorde seg skyldig i. Hun sto bak åtte av historiens mest omtale mord.

Susan Atkins døde torsdag i Central California Women's Facility i Chowchilla, etter å ha sittet mer enn 38 år bak gittrene. Hun ble 61 år gammel.

-Svært voldelig
Som en del av den beryktede «Manson-gjengen», ledet av Charles Manson, deltok Atkins i en rekke mord i løpet av 1969. San Fransisco ble hjemsøkt av banden, og Susan Atkins ble til slutt dømt for åtte mord.

- Hun var den mest grusomme av Manson-jentene. Hun var svært voldelig, forteller Stephen Kay, en av mennene som førte saken mot Atkins, ifølge Los Angeles Times.

- Pass på deres barn
Det var Atkins selv som førte til oppklaring i saken. Mens hun satt fengslet for andre forhold skrøyt hun av sine grusomme forbrytelser til sine cellekamerater.

I løpet av rettsaken kom Atkins med saftige historier om Hollywood-kjendiser, sex, dop og vold. Men det som kanskje satte dypest spor var hennes notoriske ord da hun til slutt ble dømt.

- Dere burde låse dørene og passe på deres barn.

DØDE I FENGSEL: Susan Atkins døde torsdag i fengselet Central California Women's Facility i Chowchilla. Hun ble 61 år gammel. Foto: Scanpix
DØDE I FENGSEL: Susan Atkins døde torsdag i fengselet Central California Women's Facility i Chowchilla. Hun ble 61 år gammel. Foto: Scanpix Vis mer

- Mest grusomme
En av aktorene i saken mot Atkins, Vincent Bugliosi, forteller at Atkins til en viss grad endte opp med å betale for sine handlinger. Han tror likevel hun kommer til å bli husket for sine grusomheter.

- Hun vil bli husket som et medlem av en gruppe som begikk noen av de mest grusomme forbrytelsene i amerikansk historie, sier Bugliosi.

Atkins ble diagnostisert i 2008 med hjernekreft, noe som forårsaket lammelse og amputasjon av ett av hennes bein.

Ville ha rasekrig
Med LSD og hjernevasking styrte Charles Manson sine sektmedlemmer. I starten fulgte de hippibevegelsens lære om fri kjærlighet -og praktiserte det til fulle. Etter hvert ble målet et annet: rasekrig mellom svarte og hvite i USA.

Den bisarre måten å oppnå dette på var å begå drap på hvite, vellykkede mennesker. Manson drepte ikke selv, men ble dømt for medvirkning til alle drapene.

CHARLES MANSON: Ledet den såkalte Manson-familiens massedrap i San Fransisco i 1969. Foto: Scanpix.
CHARLES MANSON: Ledet den såkalte Manson-familiens massedrap i San Fransisco i 1969. Foto: Scanpix. Vis mer
SJOKKERTE: Susan Atkins advarte tilhørerne under sin egen rettsak: - Pass på deres barn. Foto: Scanpix.
SJOKKERTE: Susan Atkins advarte tilhørerne under sin egen rettsak: - Pass på deres barn. Foto: Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media