ERSTATNING: Nå vil Sue Allan ha erstatning for hendelsen, som hun mener var nedverdigende. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
ERSTATNING: Nå vil Sue Allan ha erstatning for hendelsen, som hun mener var nedverdigende. Illustrasjonsfoto: NTB ScanpixVis mer

Avføring fra fly

Susan sier hun fikk avføring sluppet fra fly i øynene

- Vi ble dekket av bæsj.

Transport Canada har åpnet etterforskning etter en historie fra Sue Allan. De har ansvar for kanadisk flysikkerhet.

Allan mener at hun fikk avføring i øynene etter at den hadde blitt sluppet fra et passerende fly, og deretter falt ned gjennom soltaket i bilen hun satt i.

Mye bæsj

Sue Allan og sønnen var på vei tilbake fra en lunsj med moren hennes, da de stoppet ved et rødt lys. Soltaket var åpent, og før de visste ordet av det falt noe ned fra himmelen, forteller hun til magasinet Vice.

- Vi ble dekket av bæsj. Du kunne føle de store dråpene som falt fra himmelen og traff oss i ansiktet, i munnen, inne i bilen, og over hele fronten av bilen, sier hun.

Artikkelen fortsetter under videoen.

USA: Eieren har ikke fått noe svar på hva som har skjedd med hunden. Video: CNN Vis mer

Det var ikke før hun tittet over til nabobilen i lyskrysset at Allan forsto hva som egentlig hadde skjedd. Sjåføren i den andre bilen pekte mot et lavtflyvende fly over dem som var på vei mot flyplassen, og Sue forsto at både hun og sønnen nå var dekket av bæsj.

- Jeg hadde det i øynene, i håret, i munnen, nedvover t-skjorta og i bilen. Det var så mye bæsj. Det luktet helt forferdelig, litt som en blanding av avføring og klor. Sønnen min begynte å kaste opp, og jeg gråt, sier hun.

Skal ikke skje

I en uttalelse til radiokanalen CBC forteller Transport Canada at de ser på all informasjon som kan være relevant og knyttet til Allans sak.

De forklarer at flyets toalett i utgangspunktet skal være utstyrt med lukkede tanker som tømmes på flyplassene når de lander. De forklarte likevel at slike situasjoner som dette kan oppstå om tanken skulle få en lekkasje.

- Om dette skjer, vil væsken fra avføringen som lekker ut fryse fast på flykroppen når man er høyt oppe i lufta. Etterhvert som flyet begynner å fly lavere vil isen begynne å smelte, og deretter kan de falle ned fra flyet. Disse isbitene vil da smelte, eller forbli frosne mens de faller mot bakken, sier en talsmann for selskapet til radiostasjonen.

Allan og barnebarna hennes har vasket hele bilen og sprayet den med parfyme, men Allan sier hun likevel ønsker en erstatning fra flyselskapet.

- Jeg føler de burde gi meg en erstatning. Hva om de hadde mistet en stor klump? Hva om den traff sønnen min i hodet og drepte ham? Dette kunne blitt en helt annen problemstilling enn litt bæsj i øyet, sier hun.