VERDENS ELDSTE:  Susannah Mushatt Jones er trolig ett av to mennesker som har opplevd attenhundretallets siste år.  Dette bildet ble tatt mandag  den 22. juni 2015. Foto: Richard Drew/AP Photo
VERDENS ELDSTE: Susannah Mushatt Jones er trolig ett av to mennesker som har opplevd attenhundretallets siste år. Dette bildet ble tatt mandag den 22. juni 2015. Foto: Richard Drew/AP Photo Vis mer

Susannah (116) er ett av to gjenlevende mennesker født på 1800-tallet

Amerikaner trolig verdens eldste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Susannah Mushatt Jones var 82 år da Oddvar Brå brakk staven.

Hun ble også født før Norge skilte lag med Sverige i 1905, var 40 år da «Tatt av vinden» for første gang ble vist på kino og er ett av to mennesker som kan påberope seg å ha opplevd en liten flik av 1800-tallet.

Er tante for hundrevis Mandag ble hun utropt til verdens eldste menneske av Guiness rekordbok.

Matriarken, som er bedre kjent under det kortfattede kallenavnet «T» - for tante - blant et hundretalls av yngre slektninger, fyller 116 den 6. juli.

Mushatt Jones tilskriver sin gode helse «solide mengder søvn», et motto hun har fulgt helt siden hun føyde til en søskenflokk på 11 i Montgomery, Alabama.

- Jeg drikker aldri og røyker heller ikke. Jeg omgir meg med kjærlighet og positiv energi. Det er hemmeligheten for et langt og lykkelig liv, sa hun for ti år siden ha sagt da hun mottok en utmerkelse av borgermesteren i New York, ifølge Guiness rekordbok.

6 år igjen på rekord Forøvrig skal Susannah Mushatt Jones ty til en diett bestående av bacon, egg og grøt - en kombinasjon som kanskje har bidratt til å gjøre hennes imponerende antall opplevde sekunder, minutter, timer og år mulig.

116-åringen har imidlertid seks år å gå på før hun kan kalle seg tidenes eldste. Franske Jeanne Louise Calment levde frem til 1997 og er fortsatt rekoldholder med solide 122 år og 164 dager.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer