«Susanne - vi ber for deg!»

Susanne (13) ble påkjørt to ganger og hengende etter en bil. Moren blogger om den tragiske ulykken.

BLOGGER OM DATTERENS ULYKKE: På bloggen «Susanne - vi ber for deg!» skriver moren til den 13 år gamle jenta, som torsdag ble påkjørt to ganger og hengende etter en bil, om den tragiske ulykken. (FOTO: Faksimilie «Susanne - vi ber for deg!»)
BLOGGER OM DATTERENS ULYKKE: På bloggen «Susanne - vi ber for deg!» skriver moren til den 13 år gamle jenta, som torsdag ble påkjørt to ganger og hengende etter en bil, om den tragiske ulykken. (FOTO: Faksimilie «Susanne - vi ber for deg!»)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): 13 år gamle Susanne ble torsdag forrige uke først påkjørt av en lastebil før hun ble hengende under en annen bil, tilstanden til jenta er fortsatt kritisk og i dag kan man lese om en mors opplevelse av den tragiske ulykken på bloggen «Susanne - vi ber for deg!».

På bloggen skriver Susannes mor at hun var på vei for å hente sønnen sin på skolen, da hun kjørte forbi datterens venninner.

- Der så jeg at tre venninner av Susanne sto og gråt fortvilt. Jeg stoppet og lurte på hva det var, og de sa at Susanne hadde blitt overkjørt av en lastebil. Jeg begynte å kjøre etter og da jeg så sykkelen hennes i veikanten (helt smadret) så fikk jeg panikk.

Trodde datteren var død
Da hun så ringte 113 fikk hun vite at de allerede hadde fått beskjeden og hadde begynt søket etter jenta.

- Jeg fikk beskjed om å parkere bilen og oppgi stedet og vente på krisehjelp. På det tidspunktet kunne jeg ikke tro noe annet enn at Susanne var død, skriver moren i blogginnlegget.

- Noen hadde sett bilen med to bein slepende, men trodde noen tullet med en dukke.

Moren forteller i bloggen at hun så for seg alt sammen og visste at hun måtte være død.

- Jeg ba og tryglet Gud om å la oss få beholde henne, at vi ikke kunne leve uten vår kjære, nydelige, enestående Susanne som er en sånn fantastisk jente som rett og slett betyr for mye for å kunne bli revet bort på denne måten.

Da hun fikk beskjed om at datteren var funnet i live beskriver hun glede som «så stor at den overskygget alt annet».

Situasjonen fortsatt kritisk ustabil
I bloggen berømmer hun også alle de involverte for deres kompetanse og deres vilje til å gjøre «ALT de kunne».

Den 13 år gamle jenta er i dag i gang med en ny operasjon, står det i et oppdatert innlegg på bloggen, som antas å vare i flere timer. Det meldes at «situasjonen betegnes som kritisk ustabil».

- Det viser seg at ca 30% av hudoverflaten har fått til dels store skader som følge av ulykken, skrives det på bloggen.

Sjåføren merket ikke at han traff jenta
På en pressekonferanse i etterkant av ulykken opplyste politiet at 13 år gamle Susanne var i ferd med å krysse Slemmestadveien i nærheten av Slemmestad kapell, da hun ble truffet av lastebilen — som skal ha holdt svært lav fart.

- Gangveien skifter side på dette stedet, og hun krysset riksveien på eller ved sykkelen da lastebilen, en tankbil, satte seg i bevegelse uten at sjåføren merket at han traff jenta, sa lensmann i Røyken, Erling Arne Meek, på pressekonferansen.

Deretter har bil nummer to, en personbil, kommet og dratt med seg jenta, som ble hengende under bilen i flere kilometer, helt fram til den kvinnelige sjåførens hjem på Vollen i nabokommunen Asker. Først da hun hadde parkert, oppdaget hun hva som var skjedd.