Susanne (13) fikk ny hud i dag

Familien gleder seg over at den første transplantasjonen var vellykket.

 VELLYKKET:  Susanne (13) før ulykken. Torsdag var den første hudtransplantasjonen på Haukeland vellykket.  Foto: PRIVAT.
VELLYKKET: Susanne (13) før ulykken. Torsdag var den første hudtransplantasjonen på Haukeland vellykket. Foto: PRIVAT.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet.no): I dag utførte legene på Haukeland den første hudtransplantasjon på 13 år gamle Susanne Auke etter bilulykken på Slemmestad forrige torsdag. Og faren kommer med et gledesbudskap til alle som følger Susannes skjebne etter at hun ble slept under en bil i fire kilometer.

- Båten flyter litt bedre i dag enn i går. Situasjonen er altså positiv, selv om det ikke er tvil om at den fortsatt er alvorlig, formidler faren på bloggen Susanne — vi ber for deg.

Familien er veldig takknemlig for at landets fremste ekspertise gjør sitt ytterste for å hjelpe Susanne.

- Lettet og glad

Harald Kronstad, forstander i Den kristne menighet i Drammen der Susannes familie er med, gleder seg veldig med det han fikk høre fra Susannes far på telefonen.

- Han er lettet og glad over de positive signalene om framgangen han har hørt fra legene. Han er samtidig klar på at legene ikke underslår at situasjonen er alvorlig, sier Harald Kronstad til Dagbladet.

Pasienten kan lett få feber, og det gjenstår flere transplantasjoner uten at det er mulig å beregne når den neste kan skje.

Kan ta flere måneder
- Det er veldig vanskelig å formidle endringer i slike situasjoner. Det har lett for å bli oppfattet enten veldig positivt eller veldig negativt. Vi gleder oss nå over positiv framgang, sier Harald Kronstad.

Det er ikke uvanlig at slik behandling som Suanne nå gjennomgår, kan ta flere måneder.

Kronstad har selv en datter som ble brannskadet sju måneder gammel, og som ble behandlet ved samme avdeling på Haukeland for 17 år siden.

Datter på samme avdeling
- Selv om hun har noen arr, klarer hun seg i dag utmerket i dag. Behandlingen gikk veldig bra. Hennes skader var mindre omfattende enn de Susanne har, og vår datter var på Haukeland en måned.

- Hvordan går det med de andre familiemedlemmene hjemme hos Susanne?

- Resten av familien har hatt en god dag. De forsøker å gjøre flest mulig vanlige aktiviteter for ikke å grave seg ned i sorgen. Og i dag har de badet i finværet, spist taco og kost seg som best de kan, sier Harald Kronstad til Dagbladet.