Susanne (13) kan gå igjen

Ble slept fire kilometer under to biler.

GÅR LITT: Susanne Auke (13) kan ha blitt reddet av hettegenseren hun hadde på seg. Politiet har en teori om at den viklet seg opp i understellet på bilen på en slik måte at hode ikke traff asfalten under den dramatiske turen. Foto: Privat
GÅR LITT: Susanne Auke (13) kan ha blitt reddet av hettegenseren hun hadde på seg. Politiet har en teori om at den viklet seg opp i understellet på bilen på en slik måte at hode ikke traff asfalten under den dramatiske turen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Susanne Auke kjempet for livet i to måneder etter at hun ble slept fire kilometer under to biler. Nå kan 13-åringen gå igjen.

Den utrolige hendelsen skjedde i Slemmestad da Susanne var på vei hjem fra siste skoledag 18. juli. Jenta ble truffet av et vogntog og slept en drøy kilometer, og da hun slapp eller glapp taket, ble hun truffet av en personbil der hun hang fast i ytterligere tre kilometer.

Ulykken fikk stor oppmerksomhet, også internasjonalt, blant annet på grunn av familiens blogg der venner og veldig mange andre la inn hilsener mens jenta fikk livreddende behandling ved brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

Susannes onkel, Svein Auke, sier til VG at hun nå leser bøker, ser på TV, ringer i telefonen med venninner og chatter på PC. Hun kan også gå noe med skinner, sier onkelen til avisen.

Politiførstebetjent Pål Sørensen ved Røyken lensmannskontor sier til avisen at Susanne kan ha blitt reddet av at hun hadde på seg hettegenser. Deler av ferden gikk i 50- og 60-sone, og i områder med fartsdumper. Det ansees som utrolig at Susanne ikke fikk hodeskader under ferden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer