Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Susanne (13) kan gå igjen

Ble slept fire kilometer under to biler.

GÅR LITT: Susanne Auke (13) kan ha blitt reddet av hettegenseren hun hadde på seg. Politiet har en teori om at den viklet seg opp i understellet på bilen på en slik måte at hode ikke traff asfalten under den dramatiske turen. Foto: Privat
GÅR LITT: Susanne Auke (13) kan ha blitt reddet av hettegenseren hun hadde på seg. Politiet har en teori om at den viklet seg opp i understellet på bilen på en slik måte at hode ikke traff asfalten under den dramatiske turen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Susanne Auke kjempet for livet i to måneder etter at hun ble slept fire kilometer under to biler. Nå kan 13-åringen gå igjen.

Den utrolige hendelsen skjedde i Slemmestad da Susanne var på vei hjem fra siste skoledag 18. juli. Jenta ble truffet av et vogntog og slept en drøy kilometer, og da hun slapp eller glapp taket, ble hun truffet av en personbil der hun hang fast i ytterligere tre kilometer.

Ulykken fikk stor oppmerksomhet, også internasjonalt, blant annet på grunn av familiens blogg der venner og veldig mange andre la inn hilsener mens jenta fikk livreddende behandling ved brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssjukehus.

Susannes onkel, Svein Auke, sier til VG at hun nå leser bøker, ser på TV, ringer i telefonen med venninner og chatter på PC. Hun kan også gå noe med skinner, sier onkelen til avisen.

Politiførstebetjent Pål Sørensen ved Røyken lensmannskontor sier til avisen at Susanne kan ha blitt reddet av at hun hadde på seg hettegenser. Deler av ferden gikk i 50- og 60-sone, og i områder med fartsdumper. Det ansees som utrolig at Susanne ikke fikk hodeskader under ferden.

- Teorien er at den viklet seg opp i understellet (på privatbilen), på en slik måte at hodet hennes aldri traff bakken, sier Sørensen.

I tillegg kan Susanne ha hatt hjelp av redusert friksjon som følge av at det regnet ulykkesdagen.

Til sin far har Susanne fortalt at hun husker å ha holdt tak under lastebilen i «lengre tid», før hun glapp eller valgte å slippe. Etter at hun havnet under personbilen, skal Susanne huske svært lite. Det er under den at jenta fikk de verste brannskadene i huden og vevsskadene. NTB

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling