Sykkelulykke i Namibia:

Susanne (32) kjørt i hjel på drømmereisen

Ekteparet Rasmus og Susanne skulle reise jorda rundt uten motor. Men på en etappe på tandemsykkel i Namibia, ble de påkjørt av en lastebil.

JORDEN RUNDT: Paret skulle reise jorden rundt uten motor. Da de dro på bryllupsreise syklet de fra Nordkapp til Cape Town. Foto: Privat
JORDEN RUNDT: Paret skulle reise jorden rundt uten motor. Da de dro på bryllupsreise syklet de fra Nordkapp til Cape Town. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rasmus (31) og Susanne Engberg (32) var ektefeller, bestevenner, kolleger på samme treningssenter og businesspartnere. De var sammen 24/7.

Da de møttes gjennom felles venner under Alexander Rybaks Eurovision-seier i 2009, var det kjærlighet ved første blikk. Til og med Susanne, som uttrykte at hun mente ekteskap var for dem som var redde for å være alene, snakket om giftermål etter ei uke.

De drømte sammen, og de drømte stort.

Etter en bryllupsreise utenom det vanlige, nemlig på tandemsykkel fra Nordkapp til Cape Town, forsto de at ingenting var umulig. De ville ut på nye eventyr.

I fjor la de ut på en jordomreise uten motor. Første del av turen innebar å sykle fra Sør-Afrika til Angola. Men tidlig på morgenen 13. desember, under en etappe langs en vei i Namibia, blir paret på tandemsykkelen påkjørt av en lastebil.

- Jeg kan ikke huske at det passerte en eneste bil. Det var en øde vei. Jeg husker bare at jeg så framover også ble det svart, forteller Rasmus Engberg til Dagbladet.

Døde

Etter å ha falt inn og ut av bevissthet på vei til sykehuset, våknet han dagen etter på en sal med flere mennesker han ikke kjente. Mobilen hans var ødelagt, men han fikk kontakt med en sykepleier som hjalp han med å få kontakt med broren hans på Facebook, for å finne ut hvor Susanne var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer