MØTTE TILTALTE: Susanne Auke hilste på den tiltalte kvinnen utenfor tingretten i Drammen i dag. Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
MØTTE TILTALTE: Susanne Auke hilste på den tiltalte kvinnen utenfor tingretten i Drammen i dag. Foto: Torbjørn Berg/DagbladetVis mer

Susanne hilste på kvinnen som kjørte på henne

Møttes utenfor tingretten i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Susanne Auke møtte i dag kvinnen (29) som er tiltalt for å ha kjørt på henne og slept henne med seg i omtrent fire kilometer 18. juli 2009.

De to, og tiltaltes ektemann, håndhilste utenfor tingretten i Drammen. De har også møttes tidligere, da Susanne Auke dro for å se stedet hvor hun til slutt ble funnet i juli for nesten to år siden, ifølge tiltaltes ektemann.

Auke skulle etter planen forklare seg i retten i dag, men i dag ble det klart at hun ikke ønsker det. I stedet skal det spilles av et dommeravhør som ble gjort av henne i forkant av rettssaken. Dette er ikke uvanlig i saker med unge ofre. Dommeravhøret vil trolig bli avspilt etter klokka 14.
Ble vitner I retten i dag forklarte også to kvinner som ble vitner til påkjørselen i Slemmestad 18. juli 2009 seg i tingretten i Drammen.

Den ene kvinnen kjørte bilen som lå foran vogntoget som kjørte på den unge jenta. Hun skulle kjøre av hovedveien og til venstre, men måtte vente før en nabo skulle kjøre ut. Susanne Auke trodde trolig at bilene og vogntoget stoppet for henne, og gikk over veien mellom kvinnens bil og vogntoget.

Da kvinnen kjørte av veien så hun at den da 13 år gamle jenta ble påkjørt og havnet under vogntoget.

- Jeg så at hun lå under lastebilen. Hun krøllet seg sammen i fosterstilling, sier kvinnen i retten.

750 meter Ifølge politiet er det sannsynlig at Susanne Aukes sykkel har satt seg fast under vogntoget, og at Auke kan ha holdt fast i denne i omtrent 750 meter.

- Hun lå med hodet mellom hjulene på sykkelen, sier kvinnen.

OVERLEVDE: Susanne Auke overlevde de to påkjørselene. Hun skal vitne i retten i morgen, tirsdag. Foto: Scanpix
OVERLEVDE: Susanne Auke overlevde de to påkjørselene. Hun skal vitne i retten i morgen, tirsdag. Foto: Scanpix Vis mer

Kvinnen stoppet bilen umiddelbart og løp ut.

- Jeg ventet for å se om hun kom ut bak lastebilen, sier hun.

Men vogntoget kjørte videre uten at noe kom ut.
Så påkjørselen Kvinnen som stod og ventet på å kjøre ut på veien vitnet også i dag. Hun så at jenta og sykkelen ble påkjørt.

- I det jeg kjørte ut og kom ved siden av lastebilen, så jeg at den begynte å trille framover og at Susanne stod foran. Jeg skjønte at sjåføren ikke hadde muligheten til å se henne, sier hun.

Kvinnen tutet fortvilt og prøvde å få førerens oppmerksomhet, men lastebilen kjørte altså videre. Kvinnen ringte da AMK, og leteaksjonen etter Susanne Auke ble satt i gang. Sjåføren ble stanset, men Susanne Auke var da ikke under vogntoget.

Den 29 år gamle polske kvinnen som nå sitter på tiltalebenken i Drammen kjørte rett bak vogntoget. Da Auke slapp eller glapp taket, ble hun truffet av kvinnens personbil og slept videre i omtrent fire kilometer.

Politiet har funnet fiber fra Susanne Aukes jakke midt under støtfangeren på tiltaltes bil. Ifølge politiet må hun ha ligget flatt da hun ble truffet av bilen. Det er omtrent 19 centimeter fra bakken og opp til støtfangeren. Påtalemyndighetene mener kvinnen kjørte for nær vogntoget og ikke var aktpågivende nok.

PÅKJØRT: Susanne Auke ble påkjørt i nærheten av dette stedet på Slemmestad. 
Foto: Johnny Olsen/Scanpix
PÅKJØRT: Susanne Auke ble påkjørt i nærheten av dette stedet på Slemmestad. Foto: Johnny Olsen/Scanpix Vis mer

I retten i går forklarte tiltalte at hun merket at hun kjørte på noe.

- Jeg så i speilet for å sjekke om det lå noe bak meg, men jeg merket ingenting. Jeg trodde kanskje at det bare var et stort hull i veibanen, og kjørte videre. Bilen oppførte seg som normalt, jeg merket ingen motstand, sa hun.

Saken mot vogntogsjåføren har blitt avgjort med et forelegg, som han vedtok.