Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Susanne synes synd på kvinnen som kjørte på henne

Susanne Auke bærer ikke nag til sjåførene som kjørte på henne.

I RETTEN: Den tiltalte kvinnen (t.v) forklarte seg i retten i dag. Her er hun fotografert sammen med sin forsvarer Jan Kildahl og tolken (t.h). Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet
I RETTEN: Den tiltalte kvinnen (t.v) forklarte seg i retten i dag. Her er hun fotografert sammen med sin forsvarer Jan Kildahl og tolken (t.h). Foto: Torbjørn Berg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): Rettssaken mot den polske kvinnen som kjørte på og slepte med seg Susanne Auke i Slemmestad i 2009 startet i dag.

Kvinnen var sterkt preget da tiltalebeslutningen ble lest opp, og var på gråten flere ganger.
Bærer ikke nag Håvard E. Bjørnstad, Susanne Aukes bistandsadvokat, sier at den unge jenta synes synd på kvinnen som kjørte på henne og at hun ikke bærer nag.

- Hun ser på dette som en situasjon hvor et vanlig menneske har kommet i den ulykke at det har skadet et annet menneske. Hun bærer ingen form for bitterhet eller nag til henne, sier Bjørnstad, som legger til at den unge jenta føler det på samme måte overfor vogntogsjåføren som først kjørte på henne. Vogntogsjåføren har godtatt et forelegg i saken.

Susanne Auke ble først påkjørt av vogntoget og slept under denne, før hun ble slept tre-fire kilometer under den polske kvinnens personbil 18. juli i 2009. Auke overlevde, og har senere våknet opp fra koma og klart å gå og snakke igjen.

- Hun er tilbake på skolen. Hun hadde et opphold på flere måneder, men er tilbake nå, sier bistandsadvokat Bjørnstad.

Ifølge Bjørnstad har hun fortsatt skader som setter visse begrensinger på fritidsaktiviteter og liknende.

Slitt psykisk Til politiet og i retten har den polske kvinnen forklart at hun la merke til at hun kjørte over noe, men at hun ikke trodde det var et menneske. Hun antok at det var en presenning, en søppelsekk eller liknende.

Kvinnen har slitt psykisk etter ulykka, og ifølge hennes forsvarer slutten hun i jobben på grunn av hendelsen.

- Hun har hatt det helt forferdelig helt fra det skjedde. Hun hadde et hysterisk anfall da det skjedde, og har egentlig trengt medisinsk oppfølging siden. Hun håper å kunne legge saken bak seg, men ser at hennes egen reaksjon må hun bære med seg i lang tid framover, sier advokat Jan Kildahl, som forsvarer kvinnen, til Dagbladet.

MYE OPPTRENING: Susanne Auke (t.v) har gått gjennom omfattende opptrening og behandling på Sunnaas sykehus. Foto: Brunstad.org/SCANPIX
MYE OPPTRENING: Susanne Auke (t.v) har gått gjennom omfattende opptrening og behandling på Sunnaas sykehus. Foto: Brunstad.org/SCANPIX Vis mer

Da kvinnen parkerte bilen for snart to år siden oppdaget hun en sko under bilen. Hun undersøkte da ikke nærmere, men løp inn i huset og ringte mannen sin, som kom så fort han kunne.

Ifølge politiet tok det 33 minutter fra kvinnen parkerte, til mannen kom hjem. Han kontaktet så politiet, som kom raskt til stedet. De hadde da fått varselet om vogntogpåkjørselen, men lette fortvilt etter den savnede jenta. Den tiltalte kvinnen angrer i dag på at hun selv ikke undersøkte og kontaktet politiet.

- Hun skjønte allerede dagen etter at hun det var helt feil. Hun fikk panikk. Det var ikke rasjonelle handlinger som lå bak det valget. Hun har også sluttet i jobben hun hadde som en følge av denne saken, sier Kildahl.

Susanne Auke skal vitne i retten i morgen. Kvinnen er tiltalt for grov legemsbeskadigelse med motorvogn, og risikerer opp mot tre år i fengsel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media