Ni av 46 sushirestauranter som fikk besøk av Mattilsynets inspektører i sommer ble helt eller delvis stengt. Foto: Mette Møller / Dagbladet
Ni av 46 sushirestauranter som fikk besøk av Mattilsynets inspektører i sommer ble helt eller delvis stengt. Foto: Mette Møller / DagbladetVis mer

Sushirestauranter stengt i Oslo

Hver femte fikk stryk av Mattilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mattilsynets distriktskontor i Oslo har hatt hendene fulle med å inspisere hygienen og matvarebehandlingen på sushirestauranter i hovedstaden i sommer. Av byens rundt 150 sushirestauranter fikk 46 inspektører på besøk. Av disse ble ni restauranter, eller nesten 20 prosent, helt eller delvis stengt. 31 av restaurantene slapp fra det med en advarsel.

- De fleste anmerkningene våre inspektører har hatt, dreier seg om manglende kunnskap rundt innfrysing av fisk og behandling av ris som brukes til sushi. I tillegg ble det avdekket dårlige rutiner for håndvask og renhold, sier seksjonssjef Gry Marianne Holmbakken.

Bare fire restauranter fikk godkjentstempel besto inspeksjonen uten annet enn veiledning. Men hittil har bare omtrent en tredel av Oslos sushirestauranter fått Mattilsynet på døra. Mange gjenstår.

Seksjonssjefen i Mattilsynet er ikke imponert over standarden på sushirestaurantene i Oslo.

- Sushi er en svært sårbar matvare, ikke minst fordi den serveres uten noen form for varmebehandling. Rå fisk som ikke har vært frossen, kan inneholde parasitter som kan gi store plager hvis man får dem i seg, sier hun, og påpeker at også kokt ris kan gi magebesvær hvis den ikke oppbevares og behandles riktig.

(NTB)