REAGERTE MOT EGEN VALGKANDIDAT:  Generalsekretær Steeve Briois i Front National (FN) har reagert med å suspendere en av partiets valgkandidater som støttet terrortiltalte Anders Behring Breivik.Her Briois under lokalvalgkampen i Frankrike i mars.  FOTO: PHILIPPE HUGUEN, AFP/SCANPIX.
REAGERTE MOT EGEN VALGKANDIDAT: Generalsekretær Steeve Briois i Front National (FN) har reagert med å suspendere en av partiets valgkandidater som støttet terrortiltalte Anders Behring Breivik.Her Briois under lokalvalgkampen i Frankrike i mars. FOTO: PHILIPPE HUGUEN, AFP/SCANPIX.Vis mer

Suspenderer valgkandidat etter terrorstøtte

Et medlem av Front National i Frankrike støttet Anders Behring Breivik på bloggen sin

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et medlem av det høyreradikale franske partiet National Front (NF) er suspendert etter at han støttet terrortiltalte Anders Behring Breivik på bloggen sin.

Jacques Coutela, som var kandidat for FN ved lokalvalget i mars og som raser mot islam på bloggen sin, kaller Breivik et ikon og den viktigste forsvareren av Europa.

Han sammenligner også Breivik med Karl Martell, den militære føreren som stanset islams frammarsj i Vest-Europa i det sjuende århundre.

Disiplinærkomite Generalsekretæren i Front National, Steeve Briois, sier at Coutela blir suspendert og må svare for seg i en disiplinærkomité i partiet.

Coutela fjernet raskt innlegget på bloggen sin og sa at han ikke støtter terrorisme selv når terroren har sitt utspring i ideer han deler.

Fikk påminnelse Et annet FN-medlem, Laurent Ozon, som sendte flere Twitter-meldinger der han knyttet terrorangrepet til økende innvandring i Norge, er ikke suspendert.

Han sier han bare har fått en påminnelse fra partiledelsen om partilinjen.

Selv om Front National er imot innvandring slik som Breivik, har partiet i likhet med andre ytterliggående partier i Europa tatt avstand fra Breiviks handlinger.

(NTB-AFP).