Cuomo:

Suspenderes etter skandalen

CNN suspenderer TV-ankeret Chris Cuomo for å ha hjulpet guvernørbroren.

SUSPENDERES: CNN-anker Chris Cuomo (t.h) suspenderes for å ha forsvart broren, Andrew Cuomo (t.v), mot anklager om seksuell trakassering. Foto: NTB
SUSPENDERES: CNN-anker Chris Cuomo (t.h) suspenderes for å ha forsvart broren, Andrew Cuomo (t.v), mot anklager om seksuell trakassering. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CNN suspenderer TV-anker Chris Cuomo på ubestemt tid. Det skjer etter at statsadvokaten i New York mandag offentliggjorde nye dokumenter som tyder på at han spilte en større rolle enn tidligere antatt i å forsvare broren, tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo, mot anklager om seksuell trakassering.

- Dokumentene, som vi ikke var kjent med før de ble offentliggjort mandag, reiser alvorlige spørsmål, skriver kanalen i en uttalelse natt til onsdag norsk tid.

CNN skriver videre at Cuomo hadde fortalt dem at han hadde gitt råd til broren sin, men at de nye dokumentene viser en mer omfattende involvering enn de tidligere var kjent med.

- Vi forsto at han sto i en svært spesiell situasjon, og at han hadde behov for å sette familien foran jobb. Men dokumentene tyder på at han har vært mer involvert enn vi var klar over. Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid, mens vi venter på en videre evaluering, heter det i uttalelsen.

La strategi

Mandag skrev New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, inkludert hans yngre bror, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene om seksuell trakassering.

Chris Cuomo skal blant annet ha tilbudt seg å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner står fram offentlig.

CNN-journalisten skal også ha sagt til etterforskere at han jevnlig snakket med broren om hvordan han skulle framstå og at han irettesatte ham for «dårlig dømmekraft».

- Da situasjonen begynte å akselerere, ba broren min meg om å bidra, sa han i avhør.

I august måtte Cuomo, som hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering. I delstatsforsamlingen ville både republikanere og hans egne demokratiske partifeller stille ham for riksrett.

I slutten av oktober ble han siktet for det som beskrives som et mindre alvorlig seksuallovbrudd.

NEW YORK: Guvernør Andrew Cuomo er på gråten etter anklagene om seksuell trakassering. Video: AP Vis mer

Hardt vær

CNN er et av de største nyhetskanalene i USA, og har i likhet med en rekke medier dekket trakasseringsanklagene mot den tidligere guvernøren.

Cuomo, som er blant CNNs mest framtredende personer, har tidligere understreket at han aldri har jobbet med eller rapportert om trakasseringsnklagene mot broren.

Flere har likevel uttrykt misnøye overfor kanalens beslutning om å ikke irettesette Chris Cuomo for sin interessekonflikt i saken. Blant dem som har kritisert Cuomo og CNN er advokat, journalist og kommentator Glenn Greenwald.

- Hvis CNN, fra starten, bare hadde sagt: Chris Cuomo kan ikke objektivt rapportere saker på broren og vil derfor avstå og noen andre vil gjøre det, ville det vært greit. I stedet jublet de da han hyllet broren sin, skrev han i et innlegg på Twitter.

CNN-profilen har tidligere intervjuet Andrew, blant annet i begynnelsen av coronapandemien. I mars innførte kanalen imidlertid et forbud mot at Cuomo kan dekke saker som omfatter broren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer