Felicia Sonmez:

Suspendert etter Kobe Bryant-tweet

Politisk journalist i Washington Post, Felicia Sonmez, fikk tusenvis av drapstrusler etter hun tvitret om den avdøde basketstjernen.

DØD: Baskeballegende Kobe Bryant (41) omkom i en helikopterulykke i Calabasas i Los Angeles søndag. Foto: NTB Scanpix / CNN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var søndag kveld det ble kjent at basketlegenden Kobe Bryant (41) døde i en helikopterkrasj i forstaden Calabasas i Los Angeles.

Totalt var det ni personer om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter Gianna. Alle omkom i ulykken.

Bare noen timer etter ulykken ble kjent delte politisk journalist i Washington Post, Felicia Sonmez, en eldre artikkel om basketstjernen på sin Twitter-konto. Den nesten fire år gamle artikkelen som var fra nettstedet The Daily Beast, med tittelen: «Kobe Bryant’s Disturbing Rape Case: The DNA Evidence, the Accuser’s Story, and the Half-Confession», viser til en overgrepssak mot idrettsstjernen fra 2003.

I 2003 ble Bryant anmeldt for seksuelt overgrep av en 19-åring i Colorado, men etter et år ble saken henlagt da hun ikke lenger ønsket å vitne i saken. Bryant unnskyldte seg seinere overfor kvinnen og inngikk et forlik etter et privat søksmål i 2004.

Kritikken haglet

Det tok ikke lang tid etter at journalisten delte saken, før kritikken haglet inn.

I en ny tweet skrev Sonmez:

- Til alle de 10 000 (bokstavelig talt) som har kommentert eller sendt meg drapstrusler på e-post, vær så snill å les saken - den ble skrevet for litt over tre år siden, og ikke av meg, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer