Felicia Sonmez:

Suspendert etter Kobe Bryant-tweet

Politisk journalist i Washington Post, Felicia Sonmez, fikk tusenvis av drapstrusler etter hun tvitret om den avdøde basketstjernen.

DØD: Baskeballegende Kobe Bryant (41) omkom i en helikopterulykke i Calabasas i Los Angeles søndag. Foto: NTB Scanpix / CNN. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var søndag kveld det ble kjent at basketlegenden Kobe Bryant (41) døde i en helikopterkrasj i forstaden Calabasas i Los Angeles.

Totalt var det ni personer om bord i helikopteret, inkludert Bryants 13 år gamle datter Gianna. Alle omkom i ulykken.

Bare noen timer etter ulykken ble kjent delte politisk journalist i Washington Post, Felicia Sonmez, en eldre artikkel om basketstjernen på sin Twitter-konto. Den nesten fire år gamle artikkelen som var fra nettstedet The Daily Beast, med tittelen: «Kobe Bryant’s Disturbing Rape Case: The DNA Evidence, the Accuser’s Story, and the Half-Confession», viser til en overgrepssak mot idrettsstjernen fra 2003.

I 2003 ble Bryant anmeldt for seksuelt overgrep av en 19-åring i Colorado, men etter et år ble saken henlagt da hun ikke lenger ønsket å vitne i saken. Bryant unnskyldte seg seinere overfor kvinnen og inngikk et forlik etter et privat søksmål i 2004.

SUSPENDERT: Politisk journalist Felicia Sonmez i Washington Post er suspendert etter en uttalelse om Kobe Bryant på Twitter, få timer etter det ble kjent at basketstjernen døde i en helikopterulykke. Foto: Privat / Facebook
SUSPENDERT: Politisk journalist Felicia Sonmez i Washington Post er suspendert etter en uttalelse om Kobe Bryant på Twitter, få timer etter det ble kjent at basketstjernen døde i en helikopterulykke. Foto: Privat / Facebook Vis mer

Kritikken haglet

Det tok ikke lang tid etter at journalisten delte saken, før kritikken haglet inn.

I en ny tweet skrev Sonmez:

- Til alle de 10 000 (bokstavelig talt) som har kommentert eller sendt meg drapstrusler på e-post, vær så snill å les saken - den ble skrevet for litt over tre år siden, og ikke av meg, og fortsetter:

-Hvilken som helst offentlig person er verdt å bli husket i sin helhet, selv om den offentlige personen er høyt elsket og helheten er foruroligende.

Videre skrev hun at hun var overrasket over all kritikken og truslene hun hadde fått, og at hun synes det viser hvor stort press det er blant folk til å være stille rundt slike saker.

- Dersom din respons til en nyhetsartikkel leder til trakassering og trusler mot journalister, kan det være lurt å vurdere om din egen oppførsel sier mer om deg enn personen du angriper, skriver Sonmez.

Sonmez slettet twitter-meldingene etter den enorme kritikkstormen, men flere har tatt skjermdumper at av meldingene hun skrev. Blant annet startet flere å tagge tweetene sine med #FireFeliciaSonmez.

I en uttalelse til Daily Mail sier etikk-og stabsredaktør i Washington Post, Tracy Grant, at Sonmez nå er suspendert fra jobben, til ledelsen i avisa har fått konkludert om Twitter-uttalelsen er brudd på deres regler på sosiale medier for journalister.

RØRENDE: Flere artister hyllet Kobe Bryant under årets Grammy Awards, som i tradisjonen tro foregikk i Staples Center, hvor Bryant spilte basketball for LA Lakers i tyve år. Vis mer

Var med datteren

ESPNs Adrian Wojnaroski meldte søndag at Bryant og datteren var på vei til en bortekamp for hennes basketballag. En annen forelder og en lagkamerat av datteren skal også ha vært om bord i Bryants, privateide helikopter.

OMKOM: Kobe Bryant and datteren Gianna på en kamp i november i fjor. Foto: SplashNews
OMKOM: Kobe Bryant and datteren Gianna på en kamp i november i fjor. Foto: SplashNews Vis mer

- Vi mistet ni liv i dagens tragedie. Mine tanker går ut til familien og venner. Jeg er også en far, bror og sønn. Jeg kan ikke forestille meg smerten de har, sa sheriff i LA, Alex Villanueva på pressekonferansen.

Bryant har til sammen fire døtre med kona Vanessa Bryant. Den yngste ble født i fjor sommer.

41-åringen regnes som en av tidenes beste basketballspillere, og spilte for Los Angeles Lakers i 20 år, før han la opp i 2016. I løpet av sin tid i Lakers scoret han hele 33 643 poeng på 1346 kamper.

Nylig ble han forbigått av LeBron James i antall poeng, noe Bryant selv hyllet på Twitter dagen før han døde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer