Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suspendert for sex med 13-åring

Den kvinnelige svømmetreneren (21) hadde sex med en av guttene hun trente. Men hun kan ikke straffes i New Zealand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I New Zealand, hvor det spesielle forholdet mellom trener og utøver oppsto, er det nemlig ingen lov mot at voksne kvinner har seksuell omgang med mindreårige gutter. Loven forbyr kun sex mellom voksne menn og mindreårige jenter, melder nyhetsbyrået AP.

Dermed kan ikke Stacey Friel straffes av rettsapparatet etter at hun innledet et forhold til en 13 år gammel gutt i svømmeklubben hvor hun er trener.

Friel sier hun ble forelsket i gutten i løpet av deres seks måneder lange forhold, og hevder også at hun dobbeltsjekket loven for å forsikre seg om at det var tillatt for henne å ha sex med ham.

Saken ble klaget inn for svømmeforbundet i New Zealand, som har besluttet å utestenge henne i ett år.

- Selv om dette ikke er en kriminell handling, godtar vi ikke Friels handlinger, og vi ønsker å sende en klar melding til våre medlemmer, foreldre og befolkningen gennerelt at New Zealands svømmeforbund er meget negative til det hun har gjort, sier forbundets president, Warwyck Dewe.

(Dagbladet.no)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media