Suspendert Frp-politiker melder seg ut av partiet

Ingelinn Lossius-Skeie, som er Frp-vara på Stortinget, melder seg ut av partiet etter å ha blitt suspendert i ett år.

SUSPENSJONEN FORLENGES: Ingelinn Lossius-Skeie fra Aust-Agder Frp suspenderes i ett år. Foto: Skjermdump fra Frp/Youtube
SUSPENSJONEN FORLENGES: Ingelinn Lossius-Skeie fra Aust-Agder Frp suspenderes i ett år. Foto: Skjermdump fra Frp/Youtube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det slo meg at jeg ikke ble så veldig lei meg da jeg fikk sentralstyrets avgjørelse. Jeg kjente på en veldig frihetsfølelse faktisk og da skjønte jeg at jeg måtte melde meg ut, sier den tidligere Frp-politikeren til VG søndag kveld.

Lossius-Skeie ble av Agder Frps fylkesstyre suspendert fra partiet i ni måneder for brudd på partiets retningslinjer. Stortingsvaraen anket avgjørelsen, og sentralstyret konkluderte tidligere søndag, skriver Agderposten.

Ingelin Lossius-Skeie er, enstemmig, «fratatt muligheten til å inneha og/eller ta valg for organisatoriske eller politiske tillitsverv i Frp i en periode fra 29. mars 2019 til 29. mars 2020», heter det i konklusjonen.

- Sentralstyret støtter fylkeslaget i at vi må forvente at en tillitsvalgt opptrer i tråd med partiets retningslinjer. Vedtaket er skjedd etter nye etiske- og organisatoriske retningslinjer, som gir oss mulighet til å nekte folk å ta verv i partiet, men at de beholder medlemskapet, sier leder i Fremskrittspartiets organisasjonsutvalg Alf Erik Andersen.

Sentralstyrets vedtak inneholder også en advarsel, hvor det vises til vedtektenes paragraf 3.2, som omhandler opphør av medlemskap. Denne paragrafen kan vurderes ved ytterligere brudd på retningslinjene.

I et brev sendt til sentralstyret, som Dagbladet har fått tilgang til, opplyser Lossius-Skeie at hun aksepterer avgjørelsen i ankesaken. Men hun etterlyser en nærmere begrunnelse.

- Jeg anket for å få en begrunnelse og kan ikke se at sentralstyrets vedtak er begrunnet. Så lenge fylkesstyret heller ikke konkret har begrunnet sitt vedtak, vet jeg ikke hva som er realiteten bak vedtaket. Dermed fremstår vedtaket for meg vilkårlig, heter det i brevet.

Hun legger i brevet vekt på at hun ønsker en begrunnelse slik at hun i framtida kan unngå å komme i samme situasjon igjen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer