Suspendert politikvinne sa opp jobben

Den 39-årige politibetjenten ved Trondheim politidistrikt som etterforskes for tyveri og underslag, har sagt opp jobben sin. Den erfarne politikvinnen blir fortsatt etterforsket av SEFO for underslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Adresseavisen erfarer, forsto den suspenderte etterforskeren at ansettelsesrådet i politidistriktet forberedte oppsigelsessak mot henne. Oppsigelsen er ennå ikke formelt behandlet ved politikammeret.

Politikvinnen etterforskes av det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO) for flere uregelmessigheter i tjenesten.

Da man for en tid tilbake summerte beløpene politikvinnen skal ha stjålet, kom man opp i vel 40.000 kroner. Det største enkeltbeløpet lød på 16.000 kroner.

Det var i fjor høst mistanken for alvor ble rettet mot politibetjenten. Administrasjonssjef Tor Jakob Reitan ved Trondheim politidistrikt forteller at det i oktober ble satt ned en internt revisjonsgruppe ved politikammeret som tok for seg alle sakene politikvinnen i en årrekke hadde etterforsket. I alt gjennomgikk gruppen 704 straffesaker.

(NTB)