Suspendert

Aktiv Eiendomsmegling valgte i går å suspendere mekler Frank Gjesdal (43) fra stillingen som mekler i selskapet. Bakgrunnen er Dagbladets avsløringer omkring et boligsalg i Asker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet avslørte i går at eiendomsmekler Frank Gjesdal sa han aksepterte penger «på hjørnet» for å selge et eldre ektepars eiendom i Asker til investoren Johnny Halvorsen. På et lydbånd Dagbladet har fått tilgang til, sier Gjesdal også at han kan få oppskrevet taksten med en million kroner kort tid etter overtakelsen. Handelen ble aldri sluttført.

- Dersom det skulle medføre riktighet at Frank Gjesdal har opptrådt slik artikkelen beskriver, er dette i klar strid med våre retningslinjer, og noe vi på det sterkeste tar avstand fra, står det i pressemeldingen som er signert styreformann Thorvald Schiander Petersen i Aktiv.

Uakseptabelt

Styreformannen gjør det klart at Aktiv overhodet ikke aksepterer at deres meklere går inn på diskusjoner om å ta imot penger under bordet ved eiendomssalg. Samtidig understreker han at han ikke ønsker å dømme noen før han har kommet til bunns i saken.

- Beskyldningene er grove og omhandler en type virksomhet som vi overhodet ikke vil akseptere eller assosieres med, sier styreformannen til Dagbladet.

Meklerens advokat, Per Danielsen, sier at hans klient aksepterer selskapets avgjørelse.

- Styret har valgt å gå for en suspensjon, og det er også Frank Gjesdal enig i, sier Danielsen.

Mekleren har forklart at bakgrunnen for samtalen var at han ønsket å avsløre et mulig straffbart forhold fra Halvorsens side.

Bekrefter

Gjesdals versjon bekreftes ifølge Danielsen av meklerens kollega, advokat og eiendomsmekler Odd Kalsnes.

Da Dagbladet fredag ba om dokumentasjon på at Gjesdahls versjon var korrekt, ble Kalsnes' rolle som sannhetsvitne aldri nevnt.

- Gjesdal fortalte om telefonsamtalen med Halvorsen til Kalsnes kort tid etter at den fant sted, fordi Gjesdal visste om konflikten mellom Halvorsen og Kalsnes, opplyser Danielsen.

Han sier også at mekleren angrer på samtalen.

- Gjesdal angrer på samtalen fordi den kan misforstås dersom man ikke har alle fakta i saken. Der og da var han imidlertid interessert i å se hvor langt Halvorsen var villig til å gå, sier Danielsen.

Sterk konflikt

Konflikten mellom Halvorsen og Kalsnes stammer fra det fallerte forretningsprosjektet Normedica. Kalsnes investerte i selskapet, som aldri ble noen økonomisk suksess. Halvorsen og Kalsnes har seinere møtt hverandre flere ganger i retten, ved samtlige tilfeller har Kalsnes vunnet.

Samarbeidsklimaet mellom de to har vært svært anstrengt. I løpet av vinteren har Kalsnes anmeldt Johnny Halvorsen til Økokrim. Bakgrunnen er at Kalsnes mener at Halvorsen oppga feilaktig informasjon da han fikk med Kalsnes på investeringene i Normedica.

Per Danielsen mener at konflikten mellom Kalsnes og Halvorsen også kan være bakgrunnen for samtalen som Dagbladet gjengir.

- Min vurdering etter å ha nøstet alle tråder er at Halvorsen opptrer for å få til et komplott i skadehensikt. Han ville få «noe» på Aktiv og Kalsnes, sier Danielsen.

Denne påstanden avvises fra Halvorsen.

- Slik jeg ser det er det ingen grunn til å karakterisere dette som et «komplott», ettersom jeg ikke kunne visst at denne eiendommen var ute for salg dersom jeg ikke hadde blitt tilbudt den av Aktiv, sier Halvorsen til Dagbladet.

- Her er det påstand mot påstand. Gjesdal fastholder at det var omvendt. Det er ikke tvil om hvem som utroverdig i denne saken, sier Danielsen.

<B>GROVE BESKYLDNINGER: </B> På et lydbånd Dagbladet har fått tilgang til, sier eiendomsmekler Frank Gjesdal at han kan få oppskrevet en takst med en million kroner kort tid etter overtakelse av en eiendom i Asker. Handelen ble aldri sluttført.