Sutrekunstnerne

I denne nasjonen av sutrere og klagere har det nå endelig vokst frem en egen elitedivisjon av sutrere og klagere.KOMMENTAR:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skriv leserkommentar på Dagbladet.no!Vi nordmenn er etter sigende et selvgodt folkeferd som syter og klager uten å forstå hvor godt vi egentlig har det.

I denne nasjonen av sutrere og klagere har det nå endelig vokst frem en egen elitedivisjon av sutrere og klagere, en gruppe høyt privilegerte sutrere som i hovedsak består av utøvende kunstnere med stor kommersiell suksess.

Mens grasrotsutrerne som oftest vender sin opplevelse av sosial urettferdighet mot stat og kommune generelt, og skatter og avgifter spesielt, vender elitesutrerne seg mot alle og enhver som ikke umiddelbart bifaller deres kunstneriske utfoldelser eller private forretningsanliggender.

I særdeleshet vender de misnøyen mot representanter for den tredje statsmak, misbilligende journalister og surmagede kritikere, men også mot eksperter og forståsegpåere fra deres egne respektive kunstfelter, det være seg litteraturteoretikere, kunstfaglig skolerte, folk med erfaring fra filmbransjen, etablerte forfatterkollegaer osv. Generelt gjelder harmen enhver innbygger av Jante som ikke unner mer vellykkede mennesker deres suksess.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.