Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sutreskatten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Det er tid for lobbyvirksomhet i Stortinget. Representanter fra alskens interesseorganisasjoner kommer og klager over budsjettet. Alle vil ha mer penger, mindre skatt og bedre vilkår. Om noen uker vet vi hvem som har gått tomhendt hjem.
  • Men ikke alle nøyer seg med slike visitter. Norges Rederiforbund slår i tillegg til med helsides annonser i landets aviser i en voldsom kampanje for å beholde sine ekstremt gode skattebetingelser. For i år har regjeringen justert litt på denne ordningen, noe som åpenbart vil bety døden for hele skipsfartsnæringen. Men nå har Aftenposten funnet ut at norske rederier betalte langt mindre skatt og tonnasjeavgift i fjor enn beregnet. Mens næringslivet for øvrig har betalt flere milliarder til statskassa, er rederienes bidrag på beskjedne 180 millioner. Snart betaler rederne like mye i annonseutgifter som i skatt. De har god råd til begge deler.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling