Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suu Kyi ber om at Pussy Riot løslates

Er på en tre uker lang turne i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myanmars demokrati-leder Aung San Suu Kyi ber om at de tre medlemmene av jentebandet Pussy Riot som sitter fengslet i Russland, løslates.

Under et Amnesty International-arrangement i Washington torsdag der hun svarte på spørsmål fra publikum, sa Suu Kyi, at hun gjerne ser at hele bandet løslates så snart som mulig.

- Var det noe i sangen som var stygt mot andre, spurte Suu Kyi som selv satt nesten 20 år i fengsel eller husarrest for sin kamp for demokrati.

Da hun ble fortalt at hennes kommentar kunne bli oppfattet som kritikk av den russiske regjeringen, svarte hun at regjeringer må være forberedt på kritikk.

I USA: Aung San Suu Kyi holdt en tale under et møte i regi av Amnesty International i Washington DC i går. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB/NTBScanpix
I USA: Aung San Suu Kyi holdt en tale under et møte i regi av Amnesty International i Washington DC i går. Foto: AFP PHOTO / Saul LOEB/NTBScanpix Vis mer

Pjotr Verzilov, ektemannen til en av de tre fengslede kvinnene, var til stede på arrangementet.

Suu Kyi innledet mandag en tre uker lang turne i USA etter at hun tidligere i år ble satt fri fra husarrest. Hun har fått en heltemottakelse under besøket, som er hennes første til USA siden løslatelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media