Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suu Kyi fikk besøk i husarrest

Av USAs viseutenriksminister Kurt Campbell.

BESØK: USAs viseutenriksminister Kurt Campbell er den øverste amerikanske utsendingen som har hatt samtaler med opposisjonsleder Aung San Suu Kyi siden 1995. Foto: AFP PHOTO/Hla Hla HTAY
BESØK: USAs viseutenriksminister Kurt Campbell er den øverste amerikanske utsendingen som har hatt samtaler med opposisjonsleder Aung San Suu Kyi siden 1995. Foto: AFP PHOTO/Hla Hla HTAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs viseutenriksminister Kurt Campbell besøkte idag Burmas opposisjonsleder Aung San Suu Kyi i Rangoon.

Campbell, som er viseutenriksminister for Asia, er den øverste amerikanske utsendingen som har hatt samtaler med fredsprisvinneren siden 1995.

Suu Kyi har sittet i fengsel og husarrest i 14 av de siste 20 årene og fikk nylig forlenget husarresten med 18 nye måneder etter at en amerikansk statsborger kom på uanmeldt besøk hos henne.

Møtet mellom Campbell og Suu Kyi fant sted ved et hotell i Rangoon og pågikk i to timer. Hva de to snakket om, er ikke kjent.

Suu Kyi har slitt med helseproblemer de siste årene, men virket strålende opplagt da hun forlot møtet med Campbell.

- Er jeg ikke vakker når jeg smiler, spøkte 64-åringen med fotografene.

Campbell skal også ha samtaler med representanter for militærjuntaen under sitt to dager lange besøk i Burma.

Besøket er et resultat av president Barack Obamas nye linje overfor Burma, der de militære har styrt med hard hånd siden 1962.

Obama har gjort det klart at han ønsker dialog med makthaverne i landet, i motsetning til sine forgjengere i Det hvite hus som nektet å ha noe med militærjuntaen å gjøre.

(NTB-AP)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media