FORDØMMER VOLDEN: - Antall muslimer som flykter til Bangladesh er bekymringsfullt, sier Aung San Suu Kyi. Foto: Aung Shine Oo / Scanpix
FORDØMMER VOLDEN: - Antall muslimer som flykter til Bangladesh er bekymringsfullt, sier Aung San Suu Kyi. Foto: Aung Shine Oo / ScanpixVis mer

Myanmar

Suu Kyi fordømmer vold og brudd på menneskerettighetene i Myanmar

- Antall muslimer som flykter til Bangladesh er bekymringsfullt, sier Suu Kyi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myanmars leder Aung San Suu Kyi sier hun føler med alle som er rammet av konflikten i landet, og fordømmer vold og brudd på menneskerettighetene.

- Antall muslimer som flykter til Bangladesh er bekymringsfullt, sa Suu Kyi i en TV-overført tale tirsdag morgen lokal tid. Talen varte i 30 minutter.

Hun fordømte også voldsbruk og brudd på menneskerettighetene som har funnet sted under den eskalerende konflikten i landet.

Videre sa Suu Kyi at hun ikke frykter en internasjonal gransking av situasjonen i Myanmar, og at landet når som helst står klare til å bekrefte identiteten til de over 410.000 rohingya-muslimene på flukt.

- Vi ønsker å komme til bunns i masseflukten. Det er mange ulike anklager, sa Suu Kyi.

Hun understreket også at myndighetene i landet er åpne for å hjelpe alle flyktninger som ønsker å vende tilbake, og at hun ikke ønsker splittelse i landet på grunn av religion.

- Vi har alle rett til å ha vår egen identitet, sa hun.

Rohingyaer er en muslimsk folkegruppe i det buddhist-dominerte Myanmar. De holder hovedsakelig til i de vestlige delene av landet, spesielt i delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.