Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suu Kyi mottatt av Obama i Det hvite hus

Hun er på sitt første besøk i USA siden hun ble løslatt.

MØTE: President Barack Obama møtte Aung San Suu Kyu i sitt ovale kontor i Washington i går. Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTBScanpix
MØTE: President Barack Obama møtte Aung San Suu Kyu i sitt ovale kontor i Washington i går. Foto: AP Photo/Susan Walsh/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var god stemning da Myanmars demokratileder Aung San Suu Kyi onsdag møtte president Barack Obama i Det hvite hus.

Møtet fant sted etter at Suu Kyi tidligere på dagen ble hedret med Kongressens gullmedalje for sin årelange kamp for demokrati i et land som har vært styrt av generaler siden 1962.

Besøket hos Obama i det ovale kontor var preget av noen av formalitetene som normalt brukes ved statsbesøk av presidenter og statsministre.

Likevel ble det holdt en lav profil siden USA ikke ønsker å irritere Myanmars generaler som fortsatt har makten i landet. Fotografer fikk være til stede da møtet begynte, men det var ingen direkte TV-overføring.

Suu Kyi er på sitt første besøk i USA siden hun ble løslatt etter 20 år da hun stort sett satt fengslet eller i husarrest.

Hun gikk onsdag inn for at sanksjonene som i sin tid ble innført mot militærdiktaturet, oppheves. USA besluttet samme dag å fjerne president Thein Sein og parlamentspresident Shwe Mann fra terrorlista.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media