Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suu Kyi signerte Nobelinstituttets gjestebok

Suu Kyis signatur kom 21 år etter at hun fikk prisen.

SIGNERTE:Lørdag morgen kom endelig Aung San Suu Kyis signatur på plass i gjesteboken til Nobelinstituttet i Oslo, 21 år etter at hun fikk fredsprisen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SIGNERTE:Lørdag morgen kom endelig Aung San Suu Kyis signatur på plass i gjesteboken til Nobelinstituttet i Oslo, 21 år etter at hun fikk fredsprisen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag morgen kom endelig Aung San Suu Kyis signatur på plass i gjesteboken til Nobelinstituttet i Oslo, 21 år etter at hun fikk fredsprisen.

Aung San Suu Kyi startet en lang dag med å besøke Nobelinstituttet og signere gjesteboken, slik tradisjonen er for alle nobelprisvinnere.

Suu Kyis signatur kom 21 år etter at hun fikk prisen, ettersom hun i 1991 ikke torde å reise ut fra hjemlandet i frykt for å ikke kunne komme tilbake.

Men lørdag morgen var det endelig hennes tur til å sette navnetrekket sitt i den celebre gjesteboken. Det hele ble bivånet av Nobelkomiteens medlemmer Thorbjørn Jagland, Berit Reiss-Andersen, Kaci Kullmann Five, Inger Marie Ytterhorn og Gunnar Stålsett.

Senere lørdag vil hun holde sitt Nobel-foredrag i Oslo rådhus, tale på folkemøtet på rådhusplassen og åpne bildeutstillingen «Mother Democracy» på Nobels Fredssenter.

Suu Kyi ankom Norge fredag ettermiddag, etter et besøk i Sveits. Reisen er den første Europa-turen til Suu Kyi siden hun for første gang ble satt i husarrest av militærjuntaen i 1989.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media