Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suu Kyis mann døde

Opposisjonslederen Aung San Suu Kyi fikk ikke tatt farvel med mannen sin. Michael Aris døde i dag etter en langvarig kamp mot kreften, melder nyhetsbyrået AP. Aris ble 53 år gammel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret visste at de hadde tida mot seg da kreften som herjet i Aris' kropp spredte seg til lungene og ryggraden.

Hele verden har fulgt kampen deres for å få lov til å bli gjenforent i tide.

Ektemannen ble nektet visum til Burma (Myanmar), og Suu Kyi ville ikke forlate landet av frykt for å ikke få komme tilbake til landet. Opposisjonslederen festet ikke lit til myndighetenes forsikringer om at hun ville få innreisetillatelse.

Seinest i går skal hun ha avvist militærregimets garantier om innreisetillatelse.

Verdig

Ifølge diplomatiske kilder var Suu Kyi blant venner da dødsbudskapet kom. Hun skal ha taklet situasjonen på en rolig og verdig måte.

- På vegne av mine sønner, Alexander og Kim, og meg selv, vil jeg gjerne takke hele verden for den varme støtten vi fikk mens mannen min var syk, skriver Suu Kyi i en offisiell uttalelse publisert via diplomatvenner. - Jeg har vært så heldig å ha en vidunderlig ektemann som alltid ga meg den forståelsen jeg trengte. Det kan ingen ta fra meg, skriver hun videre.

Langt ekteskap

Suu Kyi traff Michael Aris da hun studerte i Oxford, og paret ble viet i 1972. Suu Kiy inngikk ekteskap med Aris på én betingelse: Hun måtte få reise tilbake til Burma for å drive politisk virksomhet hvis hun følte det ble nødvendig. Betingelsen ble akseptert.