Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Suzanne (59) henrettet i Texas i natt

Kidnappet, torturerte og drepte psykisk utviklingshemmet mann for å heve forsikringspenger.

HENRETTET: Suzanne Basso ble erklært død i Huntsville-fengselet klokka 18.26 lokal tid etter å ha fått en dødelig giftsprøyte. Foto: Reuters/Handout/NTB Scanpix
HENRETTET: Suzanne Basso ble erklært død i Huntsville-fengselet klokka 18.26 lokal tid etter å ha fått en dødelig giftsprøyte. Foto: Reuters/Handout/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 59 år gammel kvinne ble henrettet i Texas onsdag for et drap hun begikk i 1998. Det er den 14. kvinnen som er henrettet i USA siden 1976.

Suzanne Basso ble erklært død i Huntsville-fengselet klokka 18.26 lokal tid etter å ha fått en dødelig giftsprøyte. Et siste forsøk på å få utsatt henrettelsen ble avvist av høyesterett i Washington.

Hun er den 14. kvinnen som blir henrettet i USA etter at landets høyesterett gjeninnførte dødsstraff i 1976.

Basso var dømt for å ha kidnappet, torturert og drept en psykisk utviklingshemmet mann for å heve forsikringspenger.

Louis «Buddy» Musso ble brent med sigaretter og slått med belter og balltrær av Basso og fem medskyldige. Det mishandlede liket ble kastet i en grøft i nærheten av Houston i Texas, heter det i dødsdommen.

(NTB)

Hele Norges coronakart